3 rešitve, da vam bo tudi v prehodnem obdobju toplo


Vas v prvih jesenskih dneh rado zebe do kosti? Jesenski prehod v hladno obdobje je lahko tudi prijeten. Obstajajo različne grelne naprave, ki za toplo bivalno ugodje poskrbijo z nizkimi stroški ogrevanja.


IR PANELI 

IR paneli

Infra rdeči paneli so 2-3 cm debele bele ali potiskane plošče, ki jih namestimo po stropu in stenah ter priključimo na elektriko. Paneli ne grejejo zraka, temveč oddajajo toploto v obliki IR valovanja na trde materije, kot jih oddaja tudi sonce v naravi. Zaradi tega nam postane prav hitro toplo, predmeti, ki jih greje pa nato tudi sami začno oddajati toploto v prostor. Zaradi takšnega načina delovanja paneli ne delujejo ves čas, ampak le, ko temperatura v prostoru pade, kar izmeri termostat.

Povprečni čas delovanja je 4 – 6 ur, odvisno od namembnosti prostora. Občutek gretja je prijeten, pomembna je le racionalna in prostorsko ustrezna umestitev. Gretje s paneli ne izsušuje zraka, deluje popolnoma tiho, preprečuje navlaženje tal in zidov. Okvirno bi za ogrevanje manjše sobe (15m2) z oknom 2m2 in slabo toplotno izolacijo potrebovali 1500W grelne moči, kar pomeni 2 panela velikosti 1200 x 600 x 30 mm (težka 10,4 kg).
Investicija je 60% nižja v primerjavi s primerljivimi načini ogrevanja, brez poseganja v prostor, priključitev je enostavna, servisiranje in vzdrževanje nista potrebna. Strošek porabe energije je do 60% nižji v primerjav s kurilnim oljem.

Uporabljajo se tudi v industrijskih in poslovnih objektih, v stanovanjskih pa so posebej priljubljeni tudi zaradi možnosti potiska ali poslikave. Montiramo jih tako, da kar najbolje izkoristimo njihovo valovanje pod kotom 60°. Izračun potrebne moči, oziroma velikosti panelov vam brezplačno napravimo v CER!

Več o IR panelih
Akcija IR panelov

KAMINI

kamin na pelete

Kamini poleg asociacije na tolpo domačnost in romantiko ponujajo tudi praktičnost in varčnost. Kamin izredno hitro segreje prostor v katerem se nahaja, današnja tehnologija pa omogoča razvod toplote po celem objektu. Z ustrezno napeljavo sodobne tehnologije kaminov, katero vam sprojektiramo v CER, bo vaš novi kamin lahko ogreval samo en prostor ali pa celo stanovanje. Razvoj praktičnosti je stekel v smeri kaminov na pelete, saj ponujajo popolnoma enostavno avtomatizirano delovanje. V kamin le stresemo pelete in nastavimo tipalo na želeno temperaturo, vse drugo se zgodi samodejno.

S kaminom na pelete je mogoče stanovanje ogrevati tudi kadar nas ni doma, medtem ko nas pri ogrevanju na drva, ki jih je treba nalagati ročno, ob daljši odsotnosti pričaka mrzel dom. Če se odločimo za toplovodni ali toplozračni kamin, s katerim bomo ogrevali več prostorov, ga je smiselno postaviti tja, od koder bo najlažje in najbolj primerno napeljati tudi ostale elemente sistema. Toplovodni kamini delujejo tako, da jih priključimo na zalogovnik vode, ki jo ogenj ogreva, ta pa se po centralnem sistemu prenese po vsej hiši. Toplozračni kamini segrevajo zrak, ki ga nato s pomočjo ventilatorjev pošiljajo po ceveh v druge prostore. Upoštevati moramo tudi primernost dimnika. Zakurimo jih po potrebi ali jim določimo avtomatske nastavitve. Drugih omejitev pa pravzaprav ni in poleg cenovne ugodnosti takšnega ogrevanja ter uporabe obnovljivega vira energije, ki manj onesnažuje okolje, je ravno praktičnost tista, ki prepriča mnoge.

Več o kaminih

KLIMATSKE NAPRAVE

klimatska naprava za hlajenje in dogrevanjeKlimatske naprave so vse pogostejši izbor načina dogrevanja, predvsem zaradi njihove multifunkcionalnosti, to je možnostjo učinkovitega hlajenja poleti. Montaža je hitra in enostavna, potrebujemo le prostor velikosti naprave v stanovanju ter na fasadi. Vzdržuje primerno vlažnost v vseh prostorih stavbe in zrak osvobodi vlage, ki se nabere v prostorih po nekaj letih. Iz zraka prav tako učinkovito odstrani mikroorganizme, prah, saje in druge tujke. Njena osnovna funkcija je hlajenje zraka v prostoru v poletnem času oziroma segrevanje prostora v jesenskem času, pozimi pa jo navadno uporabljamo za dogrevanje bivalnih prostorov. Inverterske klimatske naprave imajo boljše sposobnosti v obeh režimih delovanja, pri segrevanju in hlajenju. Klime ogrevajo učinkovitejše kot električni grelci, saj porabljajo le tretjino električne energije za enako spremembo temperature. Klima navadno porablja 1 kW energije in dovaja 3 kW toplotne energije, medtem ko električni grelec, ki porablja 1 kW, dovaja le 1 kW toplotne energije.


Več o klimatskih napravahObiščite nas v Centru energetskih rešitev , BTC Ljubljana– dvorana 2, kjer predstavljene rešitve vključujejo tudi svetovanje, dobavo, montažo, garancijo in pomoč pri pridobivanju nepovratnih sredstev. Vse z enim naročilom in na enem mestu!
Preberite tudi: