6 prednosti IR panelov

Že poznate vse bolj priljubljen način ogrevanja z IR paneli? Preverite 6 razlogov, zaradi katerih IR paneli vsako leto grejejo več Slovencev.  

1.    IR paneli vas grejejo kot sonce

IR paneli na tržišču obstajajo že več desetletij. Vse bolje izobražena javnost jih je prepoznala kot ekonomične, saj razume, da njihovo delovanje ni povezano z mitom  neekonomičnosti pretvorbe električne energije v toplotno. Pri delovanju IR panelov se namreč električna energija neposredno ne pretvarja v toplotno, temveč IR svetlobo, ta pa obseva predmete v prostoru. V osrčju panela je plošča iz keramične mešanice, ki oddaja dolge infra rdeče valove, zato je način ogrevanja bistveno drugačen, kot pri toplozračnih ogrevalih, kakršnen je na primer kamin. Paneli torej ne ogrevajo zraka, temveč telesa (stole, mize, tla, osebe), ti pa nato oddajajo toploto v prostor. Celoten prostor tako postane ogrevalno telo.

2.    Ogrevanje z IR paneli lahko pomeni polovični prihranek pri stroških ogrevanja nekega prostora.

IR panel greje direktno nas, pri čemer je občutek toplote pri manjši porabi energije dosti večji, pa tudi delovanje sistema za klasično toplotno ugodje je moč omejiti na samo 4-6 ur delovanja na dan.

3.    Sistem IR panelov je lahko učinkovit način ogrevanja za en sam prostor, kot tudi za celo stavbo.

Pomembno je, da so IR paneli postavljeni strokovno ter glede na potrebo in potratnost prostora, kar je odvisno od njegove uporabnosti, prostornine, toplotne izolativnosti ter želenega udobja. Idealni so tudi za prostore, kjer želimo prostorsko in časovno omejiti ogrevanje, to so na primer neogrevana skladišča, prostori z visokimi stropovi, poslovni prostori ...


4.    IR paneli ogrevajo na poceni in ekološki energent.

Glede na napovedi o dostopnosti in cenah energentov je mogoče sklepati, da bomo v Sloveniji ob uvedbi TEŠ 6 in JEK 2 ter nekaterih alternativnih virov energije povečali količino proizvedene električne energije. Elektrika v Sloveniji je relativno čist vir, cena je sprejemljiva, ogljični odtis pridobivanja in dobave energenta pa je manši kot pri fosilnih gorivih. Poleg tega jo proizvajamo lokalno, kar omogoča številna domača delovna mesta in podpira lokalno ekonomijo.

5.    IR paneli so smiselna izbira, ko želimo postopno menjati ogravalni sistem in energent.

IR panele lahko najprej namestimo v najbolj potraten prostor, potem pa jih postopoma umeščamo še v druge dele stanovanja ali hiše. Ker pri namestitvi IR panelov ni potrebna investicija v razvod ogrevanja, gre za relativno nizek strošek za sistem, s katerim lahko znatno prihranite pri mesečnem računu za ogrevanje.

IR paneli

6.    Modularnost IR panelov je dodana vrednost.

IR paneli so sevalne plošče v vitkih okvirjih, ki jih lahko poljubno razporejamo po stenah in stropovih stanovanja. Za priklop IR panela na steno ali strop potrebujemo minimalne nosilne elemente ter napeljavo elektrike do predela, kamor jih želimo namestiti. Kombiniramo, dodajamo in odvzemamo jih lahko zelo enostavno in namestitev lahko prilagajamo potrebam tudi kasneje. Omogočajo tudi izvedbo potiska in velikosti po meri naročnika.
IR panele in aktualne popuste za nakup si lahko ob dobri kavi ogledate v Centru energetskih rešitev!

IR panele in njihovo si lahko ogledate v Centru energetskih rešitev - CER v ljubljanskem BTC, kjer dobite tudi informativno ponudbo glede investicije v tovrsten sistem.

Akcija IR panelov


Vabljeni na obisk in pogovor – seveda ob dobri brezplačni kavi!