NOVICE
20.11.2019    |    Zelene rešitve, mobilnost

BMW med zelenimi voditelji prihodnosti

S svojo znamko BMW i je pionir na področju elektro mobilnosti in s širokim naborom elektrificiranih ter popolnoma električnih vozil ponuja mobilnost prihodnosti že danes. V letošnjem letu je na trg vstopilo prvo priključno hibridno vozilo s četrto generacijo baterije (podaljšan doseg in nižje emisije) BMW 745e, sledila so mu BMW 225xe, BMW 330e, BMW 530e in BMW 530e xDrive, BMW X5 xDrive 45e, z decembrom pa bo stekla tudi proizvodnja BMW X3 xDrive 30e. Tako bo to prvi model znamke BMW, ki bo na voljo v vseh pogonskih sklopih, in sicer s standardnim motorjem z notranjim izgorevanjem in priključnim hibridnim sistemom, v 2020 pa se bo pridružila še različica na povsem električni pogon, BMW iX3
Tako bo BMW X3 kot eno najbolj priljubljenih vozil na svetu zastavonoša usmeritve, ki jo skupina imenuje 'MOČ IZBIRE' (eng.: POWER OF CHOICE'). Strankam s tem ponuja moč izbire, da se lahko odločijo za katerikoli pogonski sklop v skladu z lastnimi željami in potrebami.BMW Group
 
#BMW
#bmwi


Pri podjetju BMW Group gredo čustva in trajnost z roko v roki. Moč podjetja kot inovatorja in njegova dosledna osredotočenost zagotavljata uspešnost premium mobilnosti. Premijsko je prihodnost in podjetje BMW Group predstavlja prav to - prihodnost. BMW ne daje obljub, temveč jih izpolnjuje. S svojo znamko BMW i je pionir na področju elektro mobilnosti in s širokim naborom elektrificiranih ter popolnoma električnih vozil ponuja mobilnost prihodnosti že danes.
Skupina je v svoji strategiji, ki jo imenuje NUMBER ONE > NEXT, postavila ključna polja delovanja, in sicer avtonomno vožnjo, povezljivost, elektrifikacijo in storitve, ki ji zagotavljajo trajnostno rast.
Znamka BMW je 2018 dosegla nov globalni rekord v prodaji z več kot 140.000 prodanimi elektrificiranimi vozili, kar predstavlja povečanje za 38,4 odstotka glede na predhodno leto. Cilj skupine BMW je imeti več kot pol milijona elektrificiranih vozil znamke BMW na cestah po vsem svetu do konca 2019, do leta 2021 pa na cestah pričakujejo približno milijon elektrificiranih BMW vozil. Do leta 2023 bo BMW Group ponujal kar 25 elektrificiranih modelov, od tega več kot polovico popolnoma električnih.
 


V prvi polovici leta 2019 je na trg vstopilo prvo vozilo s četrto generacijo baterije, BMW 745e, v dveh dodatnih različicah BMW 745Le in BMW 745Le xDrive. V drugi polovici leta so bila z novo baterijo na trgu predstavljena že vozila BMW 225xe, BMW 330e, BMW 530e in BMW 530e xDrive, BMW X5 xDrive 45e, z decembrom pa bo stekla tudi proizvodnja BMW X3 xDrive 30e. Tako bo to prvi model znamke BMW, ki bo na voljo v vseh pogonskih sklopih, in sicer s standardnim motorjem z notranjim izgorevanjem in priključnim hibridnim sistemom, v 2020 pa se bo pridružila še različica na povsem električni pogon, BMW iX3.
BMW je s prvim povsem električnim modelom v premijskem srednjem razredu vozil popeljal bistvene značilnosti blagovne znamke v dobo mobilnosti brez emisij - BMW eDrive pete generacije bo prvič predstavljen v BMW iX3 leta 2020, uporabljali pa ga bodo tudi v BMW iNEXT in BMW i4 leta 2021. Napredna tehnologija baterijskih celic omogoča športne zmogljivosti in doseg okoli 600 kilometrov v BMW i4. Vozilo iNEXT bo utelešalo prihodnost užitka v vožnji na edinstven način. Tako bo BMW X3 kot eno najbolj priljubljenih vozil na svetu zastavonoša usmeritve, ki jo skupina imenuje 'MOČ IZBIRE' (eng.: POWER OF CHOICE'). Strankam s tem ponuja moč izbire, da se lahko odločijo za katerikoli pogonski sklop v skladu z lastnimi željami in potrebami.

Uspeh BMW Group je vedno temeljil na dolgoročni viziji in odgovornem ravnanju. Podjetje ne nudi le najsodobnejših izdelkov in odličnih storitev, ampak prav tako aktivno oblikuje smernice prihodnosti.

BMW med zelenimi voditelji prihodnosti.

Naš svet se hitro spreminja. Mesta postajajo velemesta in vedno več ljudi se vedno pogosteje premika iz enega kraja v drugega. Hkrati raste tudi želja po avtentičnih vrednotah in trajnostnem, zavestnem življenjskem slogu. Skupina BMW sledi modernim trendom dosledno in celovito. BMW elektrificirana vozila predstavljajo več kot prihodnost mobilnosti. Vozila predstavljajo odnos do življenja.
Dodatne informacije
 
 

Uroš Dolenc
Direktor BMW i in MINI
 
»Pri BMW Group verjamemo, da najbolje napovemo prihodnost tako, da jo ustvarimo sami. Z ustanovitvijo podznamke BMW i, ki označuje naelektrena vozila znamke BMW, smo že leta 2011 napovedali revolucijo v mobilnosti prihodnosti. Električna mobilnost in brezogljična prihodnost sta ključna elementa naše korporativne strategije, ki še naprej utrjuje položaj in ugled podjetja BMW Group. Strategija za prihodnost temelji na elektrifikaciji čim večjega števila modelov, tako bomo do leta 2025 lahko ponudili kar 25 popolnoma električnih in priključno hibridnih modelov vozil po vsem svetu.«
 
 
 
 
 
 


ZADNJE NOVICE

SORODNE NOVICE

BMW med zelenimi voditelji prihodnosti
20.11.2019   |   Zelene rešitve, mobilnost
S svojo znamko BMW i je pionir na področju elektro mobilnosti in s širokim naborom elektrificiranih ter popolnoma električnih vozil ponuja mobilnost prihodnosti že danes. V letošnjem letu je na trg vstopilo prvo priključno hibridno vozilo s četrto generacijo baterije (podaljšan doseg in nižje emisije) BMW 745e, sledila so mu BMW 225xe, BMW 330e, BMW 530e in BMW 530e xDrive, BMW X5 xDrive 45e, z decembrom pa bo stekla tudi proizvodnja BMW X3 xDrive 30e. Tako bo to prvi model znamke BMW, ki bo na voljo v vseh pogonskih sklopih, in sicer s standardnim motorjem z notranjim izgorevanjem in priključnim hibridnim sistemom, v 2020 pa se bo pridružila še različica na povsem električni pogon, BMW iX3 Tako bo BMW X3 kot eno najbolj priljubljenih vozil na svetu zastavonoša usmeritve, ki jo skupina imenuje 'MOČ IZBIRE' (eng.: POWER OF CHOICE'). Strankam s tem ponuja moč izbire, da se lahko odločijo za katerikoli pogonski sklop v skladu z lastnimi željami in potrebami.
Zaživela spletna stran koncepta celostnega razvoja infrastrukture za masovno polnjenje e-vozil E8
01.04.2019   |   Zelene rešitve, Mobilnost
Koncept E8, ki so ga Elesovi strokovnjaki razvijali zadnja leta, je sedaj dobil tudi svojo spletno stran - www.e8concept.com.
E8 - Koncept celostnega razvoja infrastrukture za masovno polnjenje e-vozil
17.02.2019   |   Zelene rešitve, mobilnost
V družbi ELES d.o.o. se zavedajo, da uresničevanje vizije dolgoročnega masovnega prehoda na trajnostno e-mobilnost ni mogoče brez tesnega sodelovanja ključnih deležnikov: od proizvajalcev avtomobilov, proizvajalcev pametnih polnilnic, lastnikov stavb in parkirnih mest do operaterjev distribucijskega in prenosnega elektroenergetskega omrežja.