NOVICE
13.11.2020    |    Ostalo

CLIMATHON zmagovalci

Imamo ZMAGOVALCA Climathona!


„Zeleni pingvin“ je ideja, ki je zmagala v vseh pogledih. Oblikovala jo je mednarodna ekipa pod okriljem podjetja Iskraemeco ISKRENE ČESTITKE!!!! Interaktivna igra “Zeleni pingvin” temelji na uporabi pametnih digitalnih tehnologij z namenom doseganja okoljske in trajnostne pismenosti otrok. Zmagovalna ekipa se bo uvrstila na globalne nagrade Climathon awards v januarju.

Drugo in tretjo nagrado sta prejela projekta:
»MobiLJnost« je platforma za spreminjanje navad mobilnosti zaposlenih v bolj trajnostne oblike mobilnosti;
»Nizkoogljična prihodnost je montažna« je način, ki zagotavlja, da je energetsko učinkovita prenova večnadstropnih stanovanjskih blokov izvedena z montažnimi fasadnimi elementi le v nekaj dneh.

ZMAGOVALNA EKIPA Zeleni pingvin: Maria Iglova Andreuzzi, Robi Zorman, Hossam Zaimi, Nuno Soares Þorsteinn, Svanur Jónsson, Lara Šarabon Štojs, Vladimir Milošević; Mentorica: Violeta Bulc.

EKIPA MobiLJnost: Petra Kandus, Janez Križan, Luka Raičević, Tamara Likon; Mentorica: Violeta Bulc, Ajda Fošner.

EKIPA Nizkoogljična prihodnost je montažna: Domen Ivanšek, Urška Gregorič, Miha Gorjup, Nikola Nakov; Mentor: Tine Musek.

Najlepša hvala vsem udeležencem, mentorjem, žiriji in sponzorjem, ki ste nam pomagali ustvariti čudovit Climathon teden. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja z vsemi vami in razvoja zelenih idej, ki so tu dobile korenine.

Žirija: Janez Koželj, podžupan Mestne občine Ljubljane, Zdravka Zalar, Miha Mermal, Boris Mark Andrijanič

Čas je za spremembe. Bodi sprememba. #Climathon