E-MOBILNE OBČINE IN TRAJNOSTNI VOZNI PARKI

Aktivni poslovni zajtrk

28. november 2017
Kristalna palača (IBM center - 3. nadstropje)
Ameriška ulica 8, Ljubljana

Novi poslovni modeli in tehnologije / Finančni in energetski prihranki / Pozitivni učinki na okolje in zdravje

Javni sektor in podjetja lahko pri prehodu na nizkoogljičnost odigrajo pomembno vlogo z uvajanjem trajnostnih voznih parkov. Spremembe v celotnem ekosistemu mobilnosti in transporta prinašajo številne novosti za uporabnike, tako zasebne kot javne. Poleg tehnoloških novosti smo priča spreminjanju tudi poslovnih modelov, ki lahko prinesejo uporabne rešitve tudi za občine in podjetja.

Za spremembe pa so ključne osebne izkušnje odločevalcev, ki lahko pospešijo napredek in oblikovanje strategij občin za prihodnost.

Ena izkušnja pomeni več kot tisoč teorij.
Dogodek je namenjen županom, direktorjem občinskih uprav, komunalnih podjetij, podjetjem ter vsem ostalim zainteresiranim.

VIDEO POSNETEK KONFERENCE

Z namenom, da bi čimveč ljudi pridobilo koristne informacije, smo dogodek v živo predvajali na portalu FB CER.

Za ogled kliknite na POVEZAVO >>


PREDSTAVITVE Z DOGODKA

 • Strategija na področju razvoja trga za vzpostavitev ustrezne infrastrukture v zvezi z alternativnimi gorivi / Mag. Bojan Žlender / Ministrstvo za infrastrukturo
 • Predstavitev spodbud Eko sklada za občine v letu 2018 / Lucija Adamič / Eko sklad
 • Predstavitev sodelovanja pri Strategiji alternativnih goriv v RS / Slavko Ažman / Sekcija Trajnostna mobilnost CER
 • Izkušnje štirih občin na področju mobilnosti na alternativna goriva
  • Ljubljana / Jošt Šmajdek, Ljubljanski potniški promet PREDSTAVITEV >>
  • Celje / Miran Gaberšek, Mestna občina Celje PREDSTAVITEV >>
  • Novo mesto / Peter Geršič, Mestna občina Novo mesto
  • Ruše / Uroš Razpet, župan Občine Ruše PREDSTAVITEV >>
 • Novi poslovni modeli, tehnološke rešitve in storitve, ki jih prinaša e-mobilnost / Predstavitve članov sekcije Trajnostna mobilnost CER
  • Celovite rešitve e-mobilnosti za mesta in lokalne skupnosti / Jaka Hrastnik / Petrol PREDSTVITEV >>
  • Postavitev in obratovanje javno dostopnih postaj za polnjenje električnih vozil / Miha Levstek / Etrel PREDSTAVITEV >>
  • Počasne, hitre in super hitre polnilne postaje / Marko Femc / Plan-net solar PREDSTAVITEV >>
  • Referenčni projekti iz Nemčije (Autoples - avtonomno polnjene in parkiranje EV) in Danske (Carsharing DriweNow) / Simon Vrbnjak / Lapp Slovenija PREDSTAVITEV >>
  • Električna prihodnost znamk
  • Gremo na elektriko - različni poslovni modeli v sodelovanju z občinami / Uršula Krisper / Elektro Ljubljana PREDSTAVITEV >>


INDIVIDUALNE TESTNE VOŽNJE IN PREDSTAVITVE POSLOVNIH MODELOV V

V kolikor se niste mogli udeležiti dogodka in testnih voženj na dogodku, vas vabimo, da se na naše partnerje obrnete za individualne testne vožnje in predstavitve novih poslovnih modelov.

V primeru interesa nam pišite na info@cer-slo.si in za vas bomo organizirali srečanje z našimi člani.

 

KRATKA ANKETA O VAŠIH IZKUŠNJAH Z VOZILI NA ALTERNATIVNA GORIVA

Prosimo vas, da izpolnite kratko anketo >>

 

 

PRIJAVE NA DOGODEK
Prijave sprejemamo do 24.11.2017, oziroma do zasedbe mest.

Za prijavo na dogodek "E mobilne občine" vpišite svoje podatke v spodnje polje.

Vabljeni!


PODATKI O PODJETJU / COMPANY INFORMATION

Podjetje / Company:
ID za DDV / VAT number:
Ulica / Street:
Pošta in kraj / Postal code and place:
Telefon / Telephone:
Članska številka pri IZS ali ZAPS / IZS or ZAPS member number:
Novinar / Press:
KONTAKTNE OSEBE / CONTACT PERSON

Ime / Name*:
Priimek / Surname*:
E-pošta / E-mail*:
Opombe / Remarks:
Pogoji uporabe:PROJEKT PODPIRA

PARTNERJI PROJEKTA - ELEKTRIČNA VOZILA
PARTNERJI PROJEKTA - POLNILNI SISTEMI IN POSLOVNI MODELI
MEDIJSKI PARTNER


ELEKTRIČNA VOZILA IN STORITVE BMW

BMW i je prvi združil električni užitek v vožnji z integriranim trajnostnim konceptom in najmodernejšo tehnologijo eDrive.

BMW i orje ledino, ko je govor o oblikovanju prihodnosti trajnostne osebne mobilnosti. Njegov celostni koncept se osredotoča na odgovorno rabo virov in vključuje pametno izbiro materialov ter inovativne storitve mobilnosti ob boku vožnje brez emisij.

Za BMW i so značilna vizionarska električna vozila in genialna nova oblika premijskega značaja, kjer je trajnost na prvem mestu. S ponudbo takšnih izdelkov in sočasnim prevzemanjem vseobsežnega pristopa, ki upošteva celoten življenjski cikel – od proizvodnje surovin prek izdelovanja in rabe vozil do končnega recikliranja – se je podznamka BMW i uveljavila kot pionir revolucionarne mobilnosti.

Električno vozilo BMW i3 kaže pot v novo dobo mobilnosti. Po vsem svetu je vozilo priznano kot simbol užitka v vožnji, trajnosti in inteligentne povezljivosti.ELEKTRIČNA VOZILA IN STORITVE RENAULT

Renault se je zavezal k razvoju in izdelavi okolju prijaznejših vozil. Razvojni oddelki nenehno izboljšujejo klasične motorje z notranjim izgorevanjem, obenem pa evropskemu trgu ponujajo najširšo paleto vozil na 100% električni pogon. Pri slednjih je razvoj usmerjen predvsem k podaljševanju dosega električnih vozil. Pri gradnji novih ter nadgradnji obstoječih tovarn je velika pozornost namenjena zmanjševanju vplivov proizvodnje na okolje.

Renault v programu za električna vozila poleg različnih vozil ponuja tudi številne napredne storitve za rešitve polnjenja, povezljivost, multimedijski sistem, storitve za pomoč na cesti, zavarovanje in vzdrževanje.
VOLKSWAGNOVA E-MOBILNOST

Prvi Golf z izključno električnim pogonom ponazarja, kako blizu nam je lahko prihodnost. Z najsodobnejšo tehnologijo v znani preobleki ta vsestransko zasnovani model za pogon uporablja izključno električno energijo in lokalno ne proizvaja emisij. Ob tem pri udobju in užitku v vožnji ne pristaja na nikakršne kompromise.
ELEKTRO LJUBLJANA S STORITVAMI POLNJENJA

Družba Elektro Ljubljana ostaja med vodilnimi ponudniki storitev polnjenja električnih vozil v Sloveniji, saj že od leta 2010 uresničuje svojo družbeno odgovorno vlogo z vzpostavljanjem in upravljanjem polnilne infrastrukture. V sklopu zagotavljanja razvoja e-mobilnosti so v družbi oblikovali družbeno odgovorno pobudo Gremo na elektriko, pod katero te storitve razvijajo in upravljajo.

Poleg svetovanja in postavitve javnih in domačih polnilnic, jih vključujejo tudi v sistem upravljanja. Uporabnikom sta tako na voljo portal in aplikacija Gremo na elektriko, ki omogočata registracijo, pregled nad polnilnicami in njihovo uporabo.

www.elektro-ljubljana.si/e-mobilnostREŠITVE ZA ELEKTRO MOBILNOST ETREL

 

Etrel proizvaja vrhunske polnilne postaje, ki lahko polnijo eno ali dve vozili hkrati, primerne za namestitev na zasebne in javne lokacije. Poseben poudarek je na estestkem in zelo praktičnem dizajnu, ki poenostavlja namestitev, vzdrževanje in uporabo. Etrelova pametna polnilna postaja skupaj z ustreznim nadzornim centrom predstavlja vmesnik med vozilom in omrežjem.

Omrežja, v katerih bodo omogočene napredne storitve polnjenja večjega števila električnih vozil, bodo z nižjimi obratovalnimi stroški lahko bolj učinkovita in stabilnejša. Etrel k temu pripomore tudi s programsko opremo Ocean namenjeno najbolj naprednim upravljalcem polnilne infrastrukture ali ponudnikom storitev e-mobilnosti.

V segmentu pametnih omrežij se je Etrel razvil v vodilno razvojno raziskovalno in proizvodno podjetje ter v globalnega določevalca trendov. Na področju raziskav in razvoja pa je podjetje stalno vključeno v več projektov R&D okvirnih programov evropske skupnosti.AVTONOMNO POLNENJE IN PARKIRANJE EV, LAPP

 

Podjetje LAPP je močno vpeto v industrijo obnovljivih virov, smo del rešitev v vetrnih elektrarnah, foto voltaičnih elektrarnah, hidro-elektrarnah in drugih. Smo del zgodbe E-mobilnost, saj smo proizvajalec polnilnih setov za EV. Prav tako se trudimo ustvarjati čim manjši ogljični odtis na okolje. Naše proizvodne tovarne so opremljene s foto voltaičnimi in vetrnimi elektrarnami, v naš vozni park uvajamo električna vozila in uporabljamo reciklirane materiale tam, kjer to dopuščajo standardi.

www.lappslovenija.siCELOVITE REŠITVE ZA ELEKTRO MOBILNOST IN POSLOVNI NAJEM, PETROL

 

E-mobilnost ima v Sloveniji zaradi načina poselitve in geografskih značilnosti izjemen potencial, ljudje pa se vedno bolj zavedajo
njenih številnih prednosti in jih želijo tudi izkoristiti. Zato je čas, da se na pot e-mobilnosti odpravite tudi v vašem mestu.

Petrol vam pri prehodu na to alternativno gorivo prihodnosti ponuja strokovno podporo in svetovanje. Analiziramo vaše potrebe,
pripravimo ponudbo in vam pomagamo pri oblikovanju električnega voznega parka, pri vzpostavitvi polnilnic za električna vozila
in vse ostale potrebne infrastrukture, ki jo vaše mesto potrebuje za varno, zanesljivo in učinkovito e-mobilnost.

Predstavitev rešitev >>


SKUPINSKI NAKUP ELEKTRIČNIH VOZIL, PLAN- NET SOLAR

Skupinski nakup organizira podjetje Plan-netSolar, ponudnik polnilnih postaj in električnih vozil. Plan-net Solar je tudi vodilno podjetje za izgradnjo sončnih elektrarn v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji.

http://skupinski.elektricni-avtomobili.si >>

PROJEKT PODPIRA
PARTNERJI PROJEKTA - ELEKTRIČNA VOZILA
PARTNERJI PROJEKTA - POLNILNI SISTEMI IN POSLOVNI MODELI

MEDIJSKI PARTNER