NOVICE
16.02.2019    |    Zelene rešitve, gradnja in nepremičnine

e4 – skoraj nič-energijska hiša prihodnosti

Za investitorja koncept opečne e4 hiše, ko so jo razvili v skupini Wienerberger, prinaša veliko prednosti – predvsem optimalne stroške v celotni življenjski dobi stavbe in visoko raven kakovosti bivanja.


Podjetje WIENERBERGER


#Wienerberger
#Tondach
#e4
#skorajničenergijskahiša

Kakšne bodo hiše prihodnosti?
Evropska direktiva za energetsko učinkovitost stavb (EPBD) nas zavezuje h gradnji Skoraj nič-energijskih stavb (SNEH). Po letu 2020 bodo vse stavbe morale izpolnjevati kriterije SNEH, od 31. decembra 2018 pa to velja že za vse stavbe, ki bodo grajene za javni sektor. SNEH pomeni stavbo z zelo visokoenergetsko učinkovitostjo oziroma zelo majhno količino potrebne energije za delovanje, pri čemer je ta v veliki meri pridobljena iz obnovljivih virov na kraju samem ali v bližini objekta.

V Sloveniji so v sklepni fazi priprave novi predpisi za energetsko učinkovitost stavb, ki dosledno upoštevajo zahteve evropske direktive, vzporedno pa tudi smernice trajnostne gradnje. Ob tem je zelo pomembno, da se upošteva celoten življenjski krog obravnavane stavbe. e4 hiša – hiša z naravno in udobno bivalno klimo
Wienerberger je razvil koncept e4 hiše, ki v celoti izpolnjuje kriterije za gradnjo SNEH, hkrati pa ima velik poudarek tudi na trajnostni gradnji. Za investitorja koncept opečne e4 hiše prinaša veliko prednosti – predvsem optimalne stroške v celotni življenjski dobi stavbe in visoko raven kakovosti bivanja. e4 hiša omogoča zdrav, energetsko učinkovit in finančno dostopen dom ter odgovarja tudi investitorjem, ki želijo zaščititi okolje in zagotoviti naravno klimo. Za svoje delovanje e4 hiša potrebuje zelo malo energije, preostanek potrebe po energiji pa proizvede sama iz obnovljivih virov iz neposredne bližine.


e4 hiša – najboljša, saj jo gradi 11 najboljših 
Nosilec projekta Wienerberger je k sodelovanju povabil priznane proizvajalce materialov in izdelkov za opremo hiše, ki so kakovostni, tehnološko dovršeni in energetsko učinkoviti. Vsako podjetje, ki je soustvarilo e4 hišo, je strokovnjak na svojem področju. Skupaj z izbranimi materiali ustvarjajo ekonomičen, ekološki in energijsko učinkovit dom z emotivno vrednostjo po dostopni ceni. 

Imeli smo sanje. Zdaj imamo hišo.
Želja po gradnji trajnega in toplega doma je družino Sušnik pripeljala do e4 hiše. Potrebnih bo še nekaj malenkosti in časa, da bo hiša postala dom, pravi Grega Sušnik, investitor prve e4 hiše: »Glavno izhodišče, zaradi katerega smo se odločili za tovrstno hišo, je združitev klasične gradnje z energetsko učinkovitostjo in ekonomičnostjo.«

11 podjetij, ki so soustvarjala e4 hišo
Baumit, Bosch, Inles, Knauf Insulation, Petrol, Pipelife, Pomgrad, Porotherm, Semmelrock, Tondach in VELUX.

Irena Hošpel
Produktni vodja zid regija Adriatik 
Wienerberger Opekarna Ormož d.o.o.

"Razvoj in tehnološki dosežki prinašajo intenzivne spremembe, ki vplivajo tudi na način našega bivanja in organizacijo življenja. Zavedanje vsakega posameznika, da lahko z odgovornimi dejanji in ozaveščenostjo vpliva na spremembe, je izrednega pomena. Misija našega podjetja je sodelovati v aktivnostih, ki nas vodijo k povečanju trajnostnih vrednot ob upoštevanju ekoloških, socialnih in ekonomskih vidikov. Z zagotavljanjem inovativnih gradbenih materialov in infrastrukturnih rešitev izboljšujemo kakovost življenja in povečujemo energetsko učinkovitost zgrajenih stavb."
ZADNJE NOVICE

SORODNE NOVICE