NOVICE
25.08.2017    |    mobilnost,gradnja,energija

Ekoindeks - poslovni model

Razvoj družbe BTC  temelji tudi na družbeni odgovornosti, kamor sodijo tudi vse t.i. zelene oz. eko aktivnosti. Zato so pred leti razvili edinstven poslovni model Eko indeks, s katerim vrednotijo vplive lastnega delovanja na okolje, zanj pa so prejeli tudi priznanje za najbolj inovativni poslovni model.

Vodstvo družbe se je pred leti odločilo za nov korak v tej smeri – za izvedbo strateškega projekta Misija: Zeleno.  Z njim BTC City kot največje slovensko poslovno, nakupovalno, rekreativno – zabaviščno in kulturno središče, ki je prepoznano tudi v širšem evropskem prostoru, postaja pomembno gonilo zelene preobrazbe družbe. 

Načrti so ambiciozni, a realni -  s svojimi aktivnostmi postopno spodbujajo trajnostno ravnanje svojih  poslovnih partnerjev in obiskovalcev.

EKOINDEKS

Da bi konsistentno spremljali trajnostni razvoj družbe BTC, so v BTC že v letu 2008 razvili poslovni model EKOINDEKS.

Zanj so prejeli tudi priznanje za najbolj inovativni poslovni model, saj je zasnovan tako, da z njim celovito vrednotijo vplive delovanja družbe BTC na okolje in družbo.

Za izračun ekoindeksa v ocenjevanje vključujejo projekte in aktivnosti iz različnih vsebinskih sklopov, ki jih nato
smiselno pripišejo posameznim misijam, in sicer:

  • odgovorno ravnanje z energijo,
  • odgovorno ravnanje z vodo,
  • odgovorno ravnanje z odpadki,
  • urejanje prometa,
  • zagotavljanje varnosti in
  • družbeno odgovorno ravnanje prek osveščanja in podpore družbenih iniciativ, vključno s sponzorstvom in donacijami športnim in kulturnim aktivnostim, izobraževanju in znanosti, podpiranju inovativnosti ter prizadevanj na področju humanizacije okolja.
V trajnostne projekte so v zadnjih 16 letih vložili kar 50,8 milijona evrov. 
ZADNJE NOVICE

SORODNE NOVICE

Izzivi učinkovite rabe energije – se jih družbe in institucije zavedajo?
07.12.2017   |   mobilnost,gradnja,energija
Družba SODO in Inštitut za marketing Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru (v nadaljevanju EPF) sta predstavila raziskavo primerjalnega ugotavljanja stališč poslovnih odjemalcev  do elektroenergetske problematike v Sloveniji.
Ekoindeks - poslovni model
25.08.2017   |   mobilnost,gradnja,energija
Razvoj družbe BTC  temelji tudi na družbeni odgovornosti, kamor sodijo tudi vse t.i. zelene oz. eko aktivnosti. Zato so pred leti razvili edinstven poslovni model Eko indeks, s katerim vrednotijo vplive lastnega delovanja na okolje, zanj pa so prejeli tudi priznanje za najbolj inovativni poslovni model. Vodstvo družbe se je pred leti odločilo za nov korak v tej smeri – za izvedbo strateškega projekta Misija: Zeleno.  Z njim BTC City kot največje slovensko poslovno, nakupovalno, rekreativno – zabaviščno in kulturno središče, ki je prepoznano tudi v širšem evropskem prostoru, postaja pomembno gonilo zelene preobrazbe družbe.  Načrti so ambiciozni, a realni -  s svojimi aktivnostmi postopno spodbujajo trajnostno ravnanje svojih  poslovnih partnerjev in obiskovalcev.
Celovite rešitve za mesta
25.06.2017   |   mobilnost,gradnja,energija
Petrolova vizija razvoja pametnih mest temelji na celovitem učinkovitem ravnanju z energijo in okoljem. Če želijo mesta ukrepati in izboljšati svoj ogljični odtis, potrebujejo zanesljive podatke o porabi energije in vode ter s tem transparenten vpogled v stanje svoje infrastrukture.Zagotavljamo upravljanje s petimi področji, ki so za mesto pomembni (energija, objekti, infrastruktura, okolje in mobilnost).