NOVICE
21.03.2019    |    CER, Energetika

Energetska tranzicija v srednji in vzhodni Evropi

The Prince of Wales’s Corporate Leaders Group (CLG) je marca objavil razsikavo o energetski tranziciji v srednji in vzhodni Evropi.


Center energetsko učinkovitih rešitev (CER) je sodeloval v raziskavi pod vodstvom organizacije The Prince of Wales’s Corporate Leaders Group (CLG), ki deluje v sklopu University of Cambridge Institute for Sustainability Leadership (CISL).
Raziskava predstavlja prehod na gospodarstvo brez emisij ogljika, ki daje srednji in vzhodni Evropi pomembne priložnosti za boljše javno zdravje, boljšo kakovost življenja in gospodarsko blaginjo ter pozitivne podnebne rezultate.

To novo poročilo raziskuje nastajajoče gospodarske priložnosti in izzive, povezane s prehodom na nizkoogljična gospodarstva z učinkovito rabo virov na treh ključnih področjih: energetska učinkovitost v stavbah, obnovljivi viri energije in mobilnost.

Predlaga priporočila za podjetja in vlade v regiji, da se spoprimejo s trenutnimi izzivi in v celoti uresničijo gospodarske priložnosti energetskega prehoda.


ZADNJE NOVICE

SORODNE NOVICE