NOVICE
24.04.2019    |    Dogodki

EU teden trajnostne energije - vabilo k sodelovanju, CER koordinator v Sloveniji

EU teden trajnostne energije / 17. - 21. junij /
Vabilo k sodelovanju!
CER zbira vse dogodke na temo trajnostne energije, ki se bodo zgodili od maja do julija 2019
KAJ SO ENERGY DAYS?
Energy Days je iniciativa Evropske Unije, ki promovira prehod na čiste energije. V tej iniciativi spodbujajo vse javne kot zasebne organizacije, da na svoji lokalni ravni organizirajo svoj Energy Day, ki lahko zajema delavnice, tekmovanja, kot tudi oglede energetskih postaj, možnosti je veliko. Edini pogoj je, da dogodek vzpodbudi sodelovanje prebivalcev in zainteresirane javnosti k prehodu na čiste energije.

 

KDAJ? 
Iniciativa bo potekala v mesecu maju in juniju , posamezni dogodki pa lahko trajajo poljubno časa, od parih ur pa do celega tedna. Organizacije nimajo roka prijave, edina zahteva je, da se Energy Day zgodi v obdobju od maja do junija 2019 (v Sloveniji tudi v juliju). 

KJE? 
Iniciativa poteka v vseh EU članicah, organizatorji pa lahko pripravijo dogodek na lokalni ali pa na državni ravni. Aktivnosti se lahko dogajajo tako na javnih mestih kot v notranjih prostorih, v preteklosti so bili dogodki izpeljani v šolah, na trgih, konferenčnih centrih in še veliko drugih krajih. 

ZAKAJ?
Energy Days dogodki pokažejo prebivalcem in podjetjem zakaj je trajnostna energija tako pomembna in jim pomagajo odkriti dileme pri tranziciji na čiste in učinkovite vire energije. 

DOGODKI V SLOVENIJI - Koordinator CER
Center energetsko učinkovitih rešitev je zbiratelj vseh dogodkov na temo čiste energije v Sloveniji. Dogodke bomo predstavili na naši spletni strani in poskrbeli z medijsko kampanijo.
Sami pa lahko v lastni režiji dogodek prijavite tudi direktno na EU platformo.

PRIJAVA DOGODKA V SLOVENIJI
Vsi, ki organizirate dogodke na temo čiste energije med majem in julijem 2019 vabljeni, da nam posredujete informacije o dogodkih na elektronski naslov
miha.skrokov@cer-slo.si

PRIJAVA dogodka naj vsebuje:
- naziv organizatorja (logo, link, kontaktna oseba (email in telefon)),
- ime dogodka,
- čas dogodka,
- lokacija dogodka,
- komu je dogodek namenjen,
- kratek opis dogodka (do 300 znakov s presledki),

Rok za prijavo dogodka do konca junija.