Evropski teden mobilnosti

E-MOBILNE OBČINE IN PODJETJA

16. - 22. september 2017


EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI - ETM je tradicionalna evropska pobuda, ki lokalne skupnosti spodbuja k uvedbi in promociji trajnostnih prometnih ukrepov.

CER bo v zainteresiranih občinah, organiziral »turnejo« s ponudniki električnih vozil, polnilnic, sončnih elektrarn, poslovnih mobilnih sistemov. Cilji projekta so pridobivanje izkušenj odločevalcev v občinah in podjetjih - lastnikov,  upravljavcev in uporabnikov voznih parkov  in pridobivanje konkretnih predlogov za vzpostavitev trajnostnih voznih parkov v občinah.

Z dogodki bomo nadaljevali tudi v oktobru in novembru.

Osebne izkušnje so odločilnega pomena pri spreminjanju navad in sprejemanju novih odločitev. Le na podlagi osebne izkušnje lahko zaposleni - odločevalci lažje sprejemajo ključne odločitve (investicije, spodbude, uporaba, zasnova novih poslovnih modelov…) o izgradnji potrebne infrastrukture, prehodu na uporabo vozil na alternativna goriva ter uporabni novih poslovnih modelov mobilnosti. Nova infrastruktura, prevozna sredstva na alternativni pogon ter novi poslovni modeli mobilnosti (skupinski najem ali skupinski nakup) so osnova za ustvarjanje prihrankov in zagotavljanje nizkoogljične družbe.

Ciljne skupine projekta so:
- občine in občinske službe ter njihovi zaposleni, ki bi morali biti vzorni in vzorčni pri prehodu na alternativne pogone, sprejemanju odločitev v investicije v potrebno infrastrukturo in oblikovanju ter uporabni novih poslovnih modelov mobilnosti,
- podjeta v občinah.

Zainteresiranim občinam in podjetjem bodo lahko člani CER ponudili možnost dodatne izposoje vozil na alternativni pogon, svetovanje o izgradnji infrastrukture ter pomoč pri oblikovanju novih poslovnih modelov mobilnosti. Veselilo nas bo, če se bo tudi vaša občina ali podjetje pridružilo projektu E-MOBILNE OBČINE IN PODJETJA, ki ga organizira CER. Vaš interes za sodelovanje prosim sporočite na info@cer-slo.si

URNIKI TESTNIH VOŽENJ IN PREDSTAVITEV NOVIH POSLOVNIH MODELOV

KOPER / 16.9.2017  /  9.00-13.00  / Lokacija: Taverna / www.etmkoper.si

KOČEVJE / 19.9.2017 /  9.00-13.15  / Lokacija: Turistični kompleks Jezero, Kočevje / www.rc-nm.si PROGRAM REGIJSKEGA POSVETA >>

DOLENJSKE TOPLICE / 20.9.2017 / 14.00 - 17.00 / Lokacija: Kulturno kongresni center - parkirišče

PTUJ / 21.9.2017 / 9.00 - 13.00 / Lokacija: Grand Hotel Primus / ZRS BISTRA PTUJ Program konference >>

CELJE / 22.9.2017 / 15.00 - 19.00 / Lokacija: Prešernova ulica

NOVA GORICA / 22.9.2017 / 9.00 - 14.00 / Lokacija: Kidričeva ulica / Program ETM >>


ELEKTRIČNA VOZILA IN STORITVE BMW

BMW i je prvi združil električni užitek v vožnji z integriranim trajnostnim konceptom in najmodernejšo tehnologijo eDrive.

BMW i orje ledino, ko je govor o oblikovanju prihodnosti trajnostne osebne mobilnosti. Njegov celostni koncept se osredotoča na odgovorno rabo virov in vključuje pametno izbiro materialov ter inovativne storitve mobilnosti ob boku vožnje brez emisij.

Za BMW i so značilna vizionarska električna vozila in genialna nova oblika premijskega značaja, kjer je trajnost na prvem mestu. S ponudbo takšnih izdelkov in sočasnim prevzemanjem vseobsežnega pristopa, ki upošteva celoten življenjski cikel – od proizvodnje surovin prek izdelovanja in rabe vozil do končnega recikliranja – se je podznamka BMW i uveljavila kot pionir revolucionarne mobilnosti.

Električno vozilo BMW i3 kaže pot v novo dobo mobilnosti. Po vsem svetu je vozilo priznano kot simbol užitka v vožnji, trajnosti in inteligentne povezljivosti.
ELEKTRIČNA VOZILA IN STORITVE RENAULT

Renault se je zavezal k razvoju in izdelavi okolju prijaznejših vozil. Razvojni oddelki nenehno izboljšujejo klasične motorje z notranjim izgorevanjem, obenem pa evropskemu trgu ponujajo najširšo paleto vozil na 100% električni pogon. Pri slednjih je razvoj usmerjen predvsem k podaljševanju dosega električnih vozil. Pri gradnji novih ter nadgradnji obstoječih tovarn je velika pozornost namenjena zmanjševanju vplivov proizvodnje na okolje.

Renault v programu za električna vozila poleg različnih vozil ponuja tudi številne napredne storitve za rešitve polnjenja, povezljivost, multimedijski sistem, storitve za pomoč na cesti, zavarovanje in vzdrževanje.
VOLKSWAGNOVA E-MOBILNOST

Prvi Golf z izključno električnim pogonom ponazarja, kako blizu nam je lahko prihodnost. Z najsodobnejšo tehnologijo v znani preobleki ta vsestransko zasnovani model za pogon uporablja izključno električno energijo in lokalno ne proizvaja emisij. Ob tem pri udobju in užitku v vožnji ne pristaja na nikakršne kompromise.
ELEKTRO LJUBLJANA S STORITVAMI POLNJENJA

Družba Elektro Ljubljana ostaja med vodilnimi ponudniki storitev polnjenja električnih vozil v Sloveniji, saj že od leta 2010 uresničuje svojo družbeno odgovorno vlogo z vzpostavljanjem in upravljanjem polnilne infrastrukture. V sklopu zagotavljanja razvoja e-mobilnosti so v družbi oblikovali družbeno odgovorno pobudo Gremo na elektriko, pod katero te storitve razvijajo in upravljajo.

Poleg svetovanja in postavitve javnih in domačih polnilnic, jih vključujejo tudi v sistem upravljanja. Uporabnikom sta tako na voljo portal in aplikacija Gremo na elektriko, ki omogočata registracijo, pregled nad polnilnicami in njihovo uporabo.

www.elektro-ljubljana.si/e-mobilnostREŠITVE ZA ELEKTRO MOBILNOST ETREL

Etrel proizvaja vrhunske polnilne postaje, ki lahko polnijo eno ali dve vozili hkrati, primerne za namestitev na zasebne in javne lokacije. Poseben poudarek je na estestkem in zelo praktičnem dizajnu, ki poenostavlja namestitev, vzdrževanje in uporabo. Etrelova pametna polnilna postaja skupaj z ustreznim nadzornim centrom predstavlja vmesnik med vozilom in omrežjem.

Omrežja, v katerih bodo omogočene napredne storitve polnjenja večjega števila električnih vozil, bodo z nižjimi obratovalnimi stroški lahko bolj učinkovita in stabilnejša. Etrel k temu pripomore tudi s programsko opremo Ocean namenjeno najbolj naprednim upravljalcem polnilne infrastrukture ali ponudnikom storitev e-mobilnosti.

V segmentu pametnih omrežij se je Etrel razvil v vodilno razvojno raziskovalno in proizvodno podjetje ter v globalnega določevalca trendov. Na področju raziskav in razvoja pa je podjetje stalno vključeno v več projektov R&D okvirnih programov evropske skupnosti.CELOVITE REŠITVE ZA ELEKTRO MOBILNOST IN POSLOVNI NAJEM, PETROL

E-mobilnost ima v Sloveniji zaradi načina poselitve in geografskih značilnosti izjemen potencial, ljudje pa se vedno bolj zavedajo
njenih številnih prednosti in jih želijo tudi izkoristiti. Zato je čas, da se na pot e-mobilnosti odpravite tudi v vašem mestu.

Petrol vam pri prehodu na to alternativno gorivo prihodnosti ponuja strokovno podporo in svetovanje. Analiziramo vaše potrebe,
pripravimo ponudbo in vam pomagamo pri oblikovanju električnega voznega parka, pri vzpostavitvi polnilnic za električna vozila
in vse ostale potrebne infrastrukture, ki jo vaše mesto potrebuje za varno, zanesljivo in učinkovito e-mobilnost.

Predstavitev rešitev >>


SKUPINSKI NAKUP ELEKTRIČNIH VOZIL, PLAN- NET SOLAR

Skupinski nakup organizira podjetje Plan-net Solar, ponudnik polnilnih postaj in električnih vozil. Plan-net Solar je tudi vodilno podjetje za izgradnjo sončnih elektrarn v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji.

http://skupinski.elektricni-avtomobili.si >>

PROJEKT PODPIRAPARTNERJI PROJEKTA - ELEKTRIČNA VOZILA
          PATNERJI PROJEKTA - POLNILNI SISTEMI IN POSLOVNI MODELI