NOVICE
29.03.2018    |    zelene rešitve,gradnja

Jelovica – edini slovenski proizvajalec lesenih hiš s certifikatom PEFC

Jelovica je ena prvih zelenih družb v regiji. Odgovornost do narave in človeka je prisotna v vseh segmentih poslovanja družbe, vključena tako v način poslovanja kot v proizvodih – lesenih hišah. Svojo usmeritev v trajnostni razvoj nenehno potrjujejo s certifikati. Najnovejši PEFC certifikat potrjuje odgovornost, da jim ni vseeno pri skrbi za gozdove.Jelovica hiše d.o.o., najstarejši proizvajalec lesenih montažnih hiš pri nas, svojo odgovornost do narave zaznamuje predvsem s tistimi aktivnostmi in projekti, skozi katere pripomore k življenju v zdravem in čistem okolju današnje in prihodnjih generacij.


 


Z najnovejšim PEFC certifikatom strankam sporočajo, da les, ki ga vgrajujejo v lesene hiše Jelovica, prihaja iz gozdov, ki so trajnostno upravljani in pri katerem je zagotovljeno spoštovanje vnaprej opredeljenih okoljskih, družbeno-socialnih in etičnih standardov.

Certifikat so pridobili zaradi sodelovanja v trajnostni dobavni verigi, z uporabo najkvalitetnejšega gradbenega lesa za lesene nosilne konstrukcije hiš Jelovica. S tem certifikatom lahko dokazljivo zagotavljajo sledljivost izvora lesa, s čimer pripomorejo k zaščiti svetovnih gozdov.

Zaradi vpeljave sistema sledljivosti imajo v Jelovici boljši nadzor nad upravljanjem z materialnimi viri. Konstrukcije hiš Jelovica nastajajo iz zaupanja vrednih virov in zato ustrezajo pogojem za sodelovanje na razpisih v skladu z Uredbo o zelenem javnem naročanju.


 


Kot zelena družba že desetletje potrjujejo vizijo trajnostnega razvoja

Proizvodnja lesenih hiš Jelovica v Preddvoru je ekološka in čista ter plus energijska, saj proizvedejo več toplotne in električne energije, kot jo porabijo za proizvodnjo in poslovanje. Za pridobivanje energije uporabljajo le naravne vire – vodo, sonce in les.


Hiše Jelovica so narejene iz lesa in naravi ter človeku prijaznih materialov. V skrbi za okolje v primerjavi z drugimi proizvajalci delajo korake več v trajnostni viziji podjetja.

Svojo odgovornost do okolja prenašajo v vsakdanjo realnost z okolju prijaznimi dejanji recikliranja, ločevanja, zmanjševanja uporabe ali s ponovno rabo.


 

Jelovica ustvarja življenjski slog sobivanja z naravo

Ker v Jelovici želijo aktivno sodelovati pri razvoju splošne ekološke zavesti, v poslovno odločanje podjetja vključujejo gospodarske, okoljske in socialne vidike. Njihova vizija se aktualizira v doseganju višje energijske varčnosti, ohranjanju naravne dediščine in nenazadnje višji kakovosti življenja.

Za zeleno in trajnostno delovanje so že leta 2012 prejeli pomembno priznanje »okolju prijazno podjetje«, leto dni kasneje pa še nagrado Zelena misija za pasiven lesen vrtec v Preddvoru.


 

Zakaj certificiranje PEFC?

Ker morajo biti certificirane vse organizacije v dobavni verigi, je zagotovljeno, da gozdni proizvodi (les in lesni proizvodi), ki so sestavni del končnega proizvoda, izvirajo iz gozda, v katerem je zagotovljeno spoštovanje vnaprej opredeljenih okoljskih, družbeno-socialnih in etičnih standardov.


 

 

 

O skupini Jelovica

Skupina Jelovica velja za vodilnega slovenskega proizvajalca energetsko varčnih in okolju prijaznih hiš, oken in vrat, ki proizvode ponuja na 23 svetovnih trgih. Je izvozno usmerjeno podjetje, saj več kot polovico proizvodov proda na tujih trgih. Skupino Jelovica danes sestavljajo tri družbe, ki se ukvarjajo s proizvodnjo in prodajo hiš, oken, vrat ter polizdelkov iz lesa. Proizvodnja je organizirana na dveh lokacijah, prodajno servisne centre Jelovica pa lahko najdemo po vsej Sloveniji. Sodobna tehnologija, kvalitetni materiali in visoki standardi, ki jih Jelovica uporablja, zagotavljajo kakovost in dolgoročno uporabo tudi najbolj zahtevnemu kupcu. Na osnovi takšne usmeritve so proizvodi Jelovice zanimivi za izvozna tržišča, kjer še vedno ustvarijo več kot polovico celotne realizacije. Med največja tržišča uvrščajo predvsem zahtevne trge, kot so Nemčija, Avstrija, Švica, Španija, Italija, Izrael, Rusija, Japonska, pa tudi razvijajoče se trge, kot so Ukrajina, Bolgarija ter območje bivše Jugoslavije. Na tujih trgih Jelovica nastopa pretežno prek svojih partnerjev, svojo blagovno znamko pa krepijo s prisotnostjo na pomembnejših mednarodnih sejmih.

Kot prva zelena družba z več kot 113-letno tradicijo skrbi tudi za svoj trajnostni razvoj, saj je s postavitvijo sončne elektrarne pridobila prvo plus-energijsko tovarno in družba vso energijo, ki jo porabi za svojem delovanje, proizvede iz sonca, vode in biomase.


Več na www.jelovica.si.

 
ZADNJE NOVICE

SORODNE NOVICE