Soustvarjanje vizije območja BTC 2050




01 / 06 / 2023
Desire
31. maja 2023 je potekala dinamična delavnica, ki je zbrala deležnike iz različnih sektorjev, da bi si zamislili trajnostno prihodnost območja BTC City v Ljubljani. 
Delavnica je izvedena v sklopu projekta Desire – an Irresistable Society, ki je eden od šestih projektov v okviru pobude Evropske komisije Novi evropski Bauhaus (NEB).

Pomemben del projekta je soustvarjanje in vključevanje zainteresiranih deležnikov ter različnih strok, ki lahko navdihujejo, oblikujejo in izpostavljajo različne izzive, poglede, rešitve ter tehnologije za oblikovanje novih, privlačnih, trajnostnih grajenih prostorov.  

Zato smo na delavnici zbrali različne predstavnike izobraževalnega, kulturnega, kreativnega in nevladnega sektorja kot tudi predstavnike podjetij, ki ponujajo zelene rešitve ali storitve, da bi z svojim znanjem in izkušnjami delili svoje ambiciozne ideje in sodelovali pri oblikovanju vizije za območje v letu 2050. 

Delavnica je bila namenjena spodbujanju inovacij, trajnostnega prehoda in idej za izboljšanje družbene in okoljske odgovornosti vseh, ki delujejo na območju, in si želijo, da bi BTC City predstavljal vključujoč in okolju prijazen urbani prostor.

Skupna prizadevanja so pokazala skupno zavezanost vseh prisotnih k trajnostnemu razvoju, vključevanju skupnosti in blaginji prihodnjih generacij v območju BTC City.
VSE NOVICE
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.