NOVICE
16.02.2019    |    Zelene rešitve, mobilnost

Najširša paleta električnih vozil za urbano mobilnost Renault

Skupina Renault kot vodilna na področju električne mobilnosti v Evropi sega onkraj vloge izdelovalca električnih vozil, saj v sodelovanju s partnerji postaja aktivni partner na področju pametnih električnih in energetskih ekosistemov.RENAULT

#Renault
#Nissan
#Twizy
#ZOE

Renault na slovenskem trgu ponuja najširšo paleto električnih vozil za najrazličnejše potrebe urbane mobilnosti: štirikolesnik Twizy, vsestransko uporabni ZOE ter mestna dostavnika Kangoo Z.E. in Master Z.E. 


Skupina Renault pa se ni osredotočila le na razvoj vozil, ampak aktivno sodeluje pri celotni verigi ustvarjalcev v sodobni mobilnosti in obnovljivih virih energije. Tako Skupina Renault kot vodilna na področju električne mobilnosti v Evropi sega onkraj vloge izdelovalca električnih vozil, saj v sodelovanju s partnerji postaja aktivni partner na področju pametnih električnih in energetskih ekosistemov. 
 
S programom Advanced Battery Storage Skupina Renault izgrajuje stacionarni sistem za shranjevanje električne energije izključno z uporabo akumulatorjev električnih vozil. Namen tega sistema je upravljanje z razlikami med porabo in proizvodnjo energije v danem času, da bi lahko povečali skupni delež električne energije iz obnovljivih virov. To pomeni ohranjanje ravnovesja med ponudbo in povpraševanjem v električnem omrežju ob vključevanju raznih virov energije z nihajočimi proizvodnimi zmogljivostmi. Z inovativnim programom trajnostnih pametnih otokov Skupina Renault spodbuja zniževanje ogljičnega odtisa prek pametnih omrežij in rešitev na otokih Porto Santo in Belle-Île-en-Mer. Na obeh otokih za povečanje energijske neodvisnosti in spodbujanje proizvodnje čiste energije uporabljajo električna vozila, akumulatorje v drugem življenjskem obdobju, pametno polnjenje in soudeležbo akumulatorjev v vozilih pri oskrbi omrežja (V2G). 


Skupina Renault pa se ni osredotočila le na razvoj vozil, ampak aktivno sodeluje pri celotni verigi ustvarjalcev v sodobni mobilnosti in obnovljivih virih energije.


Gregor Korenčan
Z.E.Pilot Adriatic
Renault Nissan Slovenija d.o.o.

»Renault in Nissan sta začetnika razvoja trajnostne mobilnosti. Bili smo prvi, ki smo se že leta 2008 odločili, da bodo del naše ponudbe tudi električna vozila. Danes imamo na voljo široko paleto 100-% električnih vozil, s katerimi lahko pokrijemo vse specifične potrebe najrazličnejših uporabnikov. V skladu s srednjeročno strategijo bomo pri Renaultu do leta 2022 trgu ponudili 20 elektrificiranih vozil, od tega kar 8 popolnoma (100-%) električnih. Pri Nissanu bomo prav tako predstavili 8 popolnoma električnih vozil, in sicer z ambicijo, da bi takrat prodali več kot milijon elektrificiranih vozil letno.
Tej isti strategiji sledimo tudi v družbi Renault Nissan Slovenija. Zato smo zavzeti ambasadorji razvoja trajnostne mobilnosti v Sloveniji, saj resnično verjamemo, da lahko s tem pripomoremo k boljši kakovosti življenja v Sloveniji za vse nas!«

ZADNJE NOVICE

SORODNE NOVICE

BMW med zelenimi voditelji prihodnosti
20.11.2019   |   Zelene rešitve, mobilnost
S svojo znamko BMW i je pionir na področju elektro mobilnosti in s širokim naborom elektrificiranih ter popolnoma električnih vozil ponuja mobilnost prihodnosti že danes. V letošnjem letu je na trg vstopilo prvo priključno hibridno vozilo s četrto generacijo baterije (podaljšan doseg in nižje emisije) BMW 745e, sledila so mu BMW 225xe, BMW 330e, BMW 530e in BMW 530e xDrive, BMW X5 xDrive 45e, z decembrom pa bo stekla tudi proizvodnja BMW X3 xDrive 30e. Tako bo to prvi model znamke BMW, ki bo na voljo v vseh pogonskih sklopih, in sicer s standardnim motorjem z notranjim izgorevanjem in priključnim hibridnim sistemom, v 2020 pa se bo pridružila še različica na povsem električni pogon, BMW iX3 Tako bo BMW X3 kot eno najbolj priljubljenih vozil na svetu zastavonoša usmeritve, ki jo skupina imenuje 'MOČ IZBIRE' (eng.: POWER OF CHOICE'). Strankam s tem ponuja moč izbire, da se lahko odločijo za katerikoli pogonski sklop v skladu z lastnimi željami in potrebami.
Zaživela spletna stran koncepta celostnega razvoja infrastrukture za masovno polnjenje e-vozil E8
01.04.2019   |   Zelene rešitve, Mobilnost
Koncept E8, ki so ga Elesovi strokovnjaki razvijali zadnja leta, je sedaj dobil tudi svojo spletno stran - www.e8concept.com.
E8 - Koncept celostnega razvoja infrastrukture za masovno polnjenje e-vozil
17.02.2019   |   Zelene rešitve, mobilnost
V družbi ELES d.o.o. se zavedajo, da uresničevanje vizije dolgoročnega masovnega prehoda na trajnostno e-mobilnost ni mogoče brez tesnega sodelovanja ključnih deležnikov: od proizvajalcev avtomobilov, proizvajalcev pametnih polnilnic, lastnikov stavb in parkirnih mest do operaterjev distribucijskega in prenosnega elektroenergetskega omrežja.