Novi prejemniki certifikata Green Star za leto 2022




02 / 06 / 2023
Green Star
Podelili smo pet novih certifikatov Green Star za leto 2022
Green Star gibanje se krepi z dneva v dan. Zeleni zvezdnati družini se je pridružilo še pet podjetij, in sicer Knauf Insulation Slovenija, Madwise, SID banka, SPAR Slovenija in Zavarovalnica Triglav. 

Čestitke vsem petim podjetjem za njihova prizadevanja na področju sistematičnega uvajanja ESG načel in podnebnih ukrepov v svoje poslovanje.

Namen certifikata Green Star je pomagati podjetjem hitreje in učinkoviteje na pot zelene preobrazbe in celovitega trajnostnega poslovanja. 
Temelji na vprašalniku, ki na 115 vprašanjih oceni, kje na poti zelene preobrazbe je podjetje in kako ambiciozno si je zastavilo zeleno rast. Vprašanja so predpriprava za nefinančno poročanje in pripravo trajnostnih strategij podjetja. 

Green Star je hitri test trajnostnega poslovanja, ki podjetja pripravi na zahteve po razkrivanju nefinančnih podatkov različnim deležnikom (banke, zavarovalnice, vlagatelji, razpisodajalci, kupci, potrošniki). Podjetjem omogoča primerjavo in povezavo z najboljšimi praksami in vzpostaviti centralni helikopterski pregled nad zeleno preobrazbo, ki temelji na dejanskih podatkih.

Več o Green Star na www.green-star.si
VSE NOVICE
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.