ZELENI SPLETNI FORUM

Pametne stavbe in digitalizacija v gradbeništvu

29. september 2020

Od 10.00 do 11.30

 

 

Vas zanima kako digitalna preobrazba korenito posega na področje gradbene industrije?

Kako se napredne tehnologije povezujejo ter integrirajo fizični in digitalni sistemi?

Kako se optimizira proces gradnje in delovanje stavb ter zagotavlja visoko bivalno ugodje? 

 

VABLJENI

na strokovni spletni forum, kjer bomo spregovorili o pametnih stavbah, ki:
  • vsebujejo tehnologije za samodejno upravljanje ter nadzor različnih naprav in sistemov,
  • izkoriščajo sodobne komunikacijske in informacijske tehnologije za povezavo posameznih elementov in njihovo integracijo v celovit sistem,
  • omogočajo širokopasovno komunikacijo z zunanjim svetom in
  • zagotavljajo energetsko učinkovitost in varno bivanje.

KLJUČNI GOVORNIK

Jon Lester, globalni vodja tržnih kanalov in pametne infrastrukture, Siemens

"Pametne stavbe so nov in močan vir konkurenčne prednosti. Omogočajo povezovanje z uporabniki in drugimi zunanjimi sistemi. Digitalizacija in umetna inteligenca zagotavljata, da se stavbe »učijo« iz preteklih izkušenj in vložkov v realnem času. Tako se učinkovito prilagajajo potrebam uporabnikov. Z inteligentnimi sistemi nadzora, varnosti in upravljanja z energijo zagotavljajo boljše počutje, udobje, zdravje, učinkovitost, prožnost in varnost. Ko takšne pametne stavbe povežemo s soseskami in mesti, ustvarjamo okolje, ki skrbi za celovit sistem pametnih mest. Dejstvo je, da preživimo do 90 odstotkov svojega življenja v stavbah in verjamemo, da bi morale biti današnje stavbe učinkovite, zanesljive in varne. Z namenom osvetlitve izzivov in trendov, ki jih prinašajo digitalizacija v gradbeništvu ter pametne stavbe, organiziramo spletni dogodek s slovenskimi in mednarodnimi strokovnjaki."

UDELEŽENCI DOGODKA

Člani CER, projektanti, predstavniki ministrstev, predstavniki fakultet, zbornic, razvojno raziskovalnih organizacij, energetskih agencij, regijskih razvojnih agencij, prostorski načrtovalci ter vsi zainteresirani deležniki.

VPRAŠANJA ZA PREDAVATELJE

Slušatelje zelenega spletnega foruma vabimo, da na naše sogovornike že predhodno naslovite vaša vprašanja, na katera bomo skušali odgovoriti tekom dogodka. Vprašanja prosim naslovite na elektronski naslov info@cer-slo.si

 

 


Organizatorja dogodka
 

 


 


PROGRAM

 

10.00 - 11.30

Kako bodo nove tehnologije oblikovale našo prihodnost?
Medeja Lončar
, direktorica Siemens Slovenija in Siemens Hrvaška

Pametne stavbe prihodnosti
Jon Lester, globalni vodja tržnih kanalov in pametne infrastrukture, Siemens

Okrogla miza - Gradbeništvo 4.0 – kje smo v Sloveniji?
Brigita Gartner, direktorica, Gartner arhitekti
Igor Kulašić, vodja Smart Infrastructure, Siemens Slovenija
Andrej Tibaut, vodja Katedre za gradbeno in prometno informatiko, Fakulteta za gradbeništvo, Univerza v Mariboru
Boštjan Videmšek, novinar, avtor knjige Plan B

 

 

 

Moderatorka dogodka: Ana Struna Bregar, izvršna direktorica CER

Dogodek bo večinoma potekal v slovenskem in angleškem jeziku.
V angleškem jeziku bo potekalo predavanje g. Jona Lesterja.

 

 

PREDSTAVITEV SOGOVORNIKOV

 

Jon Lester

je globalni vodja tržnih kanalov in pametne infrastrukture za Siemens. Osredotoča se na industrijske tematike, kot so BIM, kibernetska varnost, partnerstva in energetska učinkovitost. V gradbeno tehnološki industriji dela od leta 2008. Prizadeva si, da strankam omogoča uspešno sprejemanje in uporabo novih tehnologij in tržnih pristopov. Z navdušenjem usmerja prihodnost v pametne zgradbe in tako zagotavlja boljše prostore za delo in bivanje vseh nas.

 

 

Medeja Lončar

je direktorica Siemens Slovenija in Siemens Hrvaška. Siemens je mednarodna korporacija, ki se zaveda trajnostnega razvoja v interesu prihodnjih generacij. Izvajajo pomembne korake k uresničevanju cilja, da do leta 2030 postanejo ogljično nevtralno podjetje. Osredotočeni so na štiri vzvode - energetsko učinkovitost, decentralizirane energetske sisteme, inteligentne rešitve za e-mobilnost in zeleni nakup električne energije.

 

 

 

Brigita Gartner


diplomirana arhitektka, direktorica biroja Gartner Arhitekti. Dobitnica Plečnikove medalije, priznanja Zeleni svinčnik in nagrade Interier leta. Delo biroja temelji na prepletu kvalitetne arhitekture, sodobnih tehnologij in zelenih rešitev v celotnem življenjskem krogu objektov, ki jih ustvarjajo za svoje naročnike.

 

 


 

Igor Kulašić


je vodja Smart Infrastructure v Siemens Slovenija in vodja oddelka Building Products za Slovenijo, Bosno in Hercegovino, Črno Goro, Hrvaško in Srbijo. Siemens Smart Infrastructure inteligentno povezuje energetske sisteme, stavbe in industrije, da se prilagajajo in razvijajo način življenja in dela. S kupci in partnerji sodeluje pri ustvarjanju ekosistema, ki se intuitivno odziva na človeške potrebe in kupcem pomaga pri boljši izrabi virov.  Ustvarja okolja, ki jim je mar. 


 
 

 

Dr. Andrej Tibaut

je izredni profesor in vodja Katedre za gradbeno in prometno informatiko na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru kjer se ukvarja z raziskavami in razvojem rešitev na področju informacijskih modelov gradenj (BIM), avtomatizacije gradbeniških procesov, inženirstva znanja v gradbenih projektih in interoperabilnosti na področju mobilnosti. Bil je tudi vodja raziskovalne skupine v podjetju Lineal. Je podpredsednik Slovenskega združenja za informacijsko modeliranje gradenj (siBIM).

 
 

 

Boštjan Videmšek

je dolgoletni novinarski poročevalec iz svetovnih kriznih žarišč, sodelavec številnih tujih časopisov, revij in spletnih portalov ter avtor  odmevnih družbeno angažiranih knjig o svetovnih kriznih žariščih. V zadnjem obdobju se je začel posvečati obnovljivim virom energije in njihovi možnosti za upočasnitev klimatskih sprememb, v ta namen pa potuje po vsem svetu in se seznanja s primeri, ki delujejo v praksi. Leta 2015 je bil izbran za »mladega voditelja Evrope« in je dobitnik številnih domačih in mednarodnih novinarskih nagrad.

 

 

 

 

KOTIZACIJA

Udeležba na dogodku je brezplačna, z obvezno prijavo na spodnji povezavi.
Po prijavi boste prejeli potrdilo o prijavi, dan pred dogodkom pa povezavo na dogodek.
Če se dogodka ne boste mogli udeležiti, vas prosimo, da nam to sporočite na naslov info@cer-slo.si

Dogodek bo točkovan tudi s točkami IZS za izobraževanje - 1 točko in ZAPS - 2 točki.
 

 

PRIJAVA

PODATKI O PODJETJU / COMPANY INFORMATION

Podjetje / Company:
ID za DDV / VAT number:
Ulica / Street:
Pošta in kraj / Postal code and place:
Telefon / Telephone:
Članska številka pri IZS ali ZAPS / IZS or ZAPS member number:
Novinar / Press:
KONTAKTNE OSEBE / CONTACT PERSON

Ime / Name*:
Priimek / Surname*:
E-pošta / E-mail*:
Opombe / Remarks:
Pogoji uporabe: