POSLOVNA DELEGACIJA
NA DANSKO

13. - 14. september 2018

 

Danska sodi med vodilne države, ki uvajajo prehod na nizkoogljično gospodarstvo v 10 sektorjih:
energetska učinkovitost, ogrevanje in hlajenje, inteligentna energija, vetrna energija, sončna in druga obnovljiva energija,
bioenergija, voda, prilagajanje podnebja, viri in okolje ter trajnostna gradnja in promet.


Z namenom seznanitve z dobrimi praksami na Danskem in ustvarjanjem učinkovitih povezav,
CER septembra organizira dvo dnevno poslovno delegacijo na Dansko.


Primere dobrih praks si bomo ogledali v sodelovanju z organizacijo State of Green,
ki združuje danska podjetja in dansko politiko. 
 

PROGRAM

1. dan 13. september 2018
 
 
Obisk organizacije "State of Green" in
interaktivnega razstavnega prostora "House of Green"

 

 

State of Green je organzacija v javno zasebnem partnerstvu, ki uradno promovira zeleno blagovno znamko Danske.  Na učinkovit način ponujajo predstavitve o zelenih danskih rešitvah, gospodarstvu, mestih in institucijah s področja energije, prilagajanju klimatskim spremembam in varovanju okolja.

 

 

www.stateofgreen.com

  Kosilo
 
 

 

Obisk pametnega mesta "EnergyLab Nordhavn"

 

Projekt EnergyLab Nordhavn bo med leti 2015-2019 razvijal in demonstriral energetske rešitve prihodnosti. Projekt uporablja območje Nordhavn v Köbenhavnu kot laboratorij za razvoj sistema pametnega mesta v pravem merilu. Prikazuje, kako se lahko električna energija in ogrevanje, energetsko učinkovite zgradbe in električni prevoz vključijo v inteligenten, prilagodljiv in optimiziran energetski sistem.

Projekt združuje raziskovanje, razvoj in predstavitve. V velikem merilu prispeva k izzivu preoblikovanja energetskega sistema za učinkovito vključitev velikega deleža obnovljive energije, sredstvo za podporo mednarodnim in nacionalnim podnebnim ciljem.

 

http://energylabnordhavn.weebly.com/

 

 

 

Obisk "Center of Energy Efficiency (C2E2)"
in "UN City" v Kopenhagnu

 

V septembru 2013 je bil kot skupna dejavnost Danske vlade, OZN okolje (UNEP) in Tehnične univerze Danske (DTU), ustanovljen Københavnski center za energetsko učinkovitost. Cener je namenjen pospeševanju sprejemanja politik in programov za energetsko učinkovitost na svetovni ravni. Center je institucionalno del partnerskega centra UNEP DTU - sodelovalnega centra UNEP, ki deluje v okviru tristranskega sporazuma med Ministrstvom za zunanje zadeve, OZN okolje in Dansko tehnično univerzo (DTU), ki je že več kot 20 let vodilna v mednarodno raziskovalnem in svetovalnem delu na področjih podnebja, energije in trajnostnega razvoja.

 

www.energyefficiencycentre.org
  Večerja
 
2. dan 14. september 2018
 
 
Obisk razvojnega območja " Ørestad "

Razvojno območje Ørestad se nahaja 5 kilometrov od mestnega jedra Kopenhagena. Zakonodaja o razvoju območja Ørestadu je bila sprejeta leta 1992. Razvojna družba, Ørestad Development Corporation, ki skrbi za upravljanje rasti mestnega okrožja, je v lasti občine (55%) in ministrstva za finance (45%). Pričakuje se, da bo razvoj celotnega območja trajal od 20 do 30 let in je ocenjen na  približno 175 milijonov evrov. V Ørestadu naj bi živelo 20 000 stanovalcev, 20 000 študentov in delovna mesta na območju pa naj bi bila na voljo za 80 000 ljudi. Od preloma tisočletja je bilo v celotnem Ørestadu zgrajenih skupaj 65 stavb, vključno z več kot 3000 stanovanj, 71.400 m2 za izobraževalno uporabo in 65.000 m2 maloprodajnih trgovin.

www.orestad.dk

 
 
Obisk inženirsko svetovalnega podjetja Ramboll

Ramboll je vodilno podjetje za inženiring, oblikovanje in svetovanje, ustanovljeno na Danskem leta 1945. Leta 2003 se je podjetje združilo s švedskim Scandiaconsultom, s čimer je postalo največji svetovalno inženirsko podjetje v Skandinaviji.  Pokrivajo področje trajnostne gradnje, infrastrutkure, urbanističnega načrtovanja, upravljanja z vodami, energijo in svetovanjem.

www.ramboll.com

 
   
 
Obisk združenja BLOX HUB in predavanja

BLOXHUB je neprofitno združenje družb za podjetja, raziskovalne ustanove, organizacije in občine. Ustanovljen je bil 3. junija 2016, s strani nepremičinske organizacije Realdania, mesta København in Ministrstva za industrijo, poslovne in finančne zadeve. BLOXHUB si prizadeva premostiti arhitekturo, načrtovanje, gradnjo in digitalizacijo ter povezati podjetja, raziskovalce in organizacije, da bi pomagali ustvariti rešitve za kakovostno urbano življenje.
Letos maja so odprli novo poslovno stavbo, ki jo je zasnoval svetovno znani arhitekt Rem Koolhaasu, in predstavlja novo pomembno urbano stavbo v Kopenhagnu, v kateri se nahajajo združenje Bloxhub, prostori za cooworking, Danski arhitekturni center, apartmaji za najem, restavracija in fitnes center.

bloxhub.org
   
  Pridružujemo si pravico do spremembe programa. 
 
 
 

PARTNER DELEGACIJE 
 
        


 

CENA DELEGACIJE

CENA UDELEŽBE znaša

 

- za člane CER 1290,00 Eur z ddv,

- za nečlane CER 1650,00 Eur z ddv

 

in vključuje:

 

- povratno letalsko karto Ljubljana - Kopenhagen

 

  Odhod iz Ljubljane v Kopenhagen - četrtek 13. september

  Odhod iz letališča Ljubljana Jože Pučnik, Slovenija  (Brnik Airport - LJU) 07.05 / Prihod na letališče Kopenhagen, Danska (Kastrup Airport - CPH) 08.55

 

  Povratek iz Kopenhagna v Ljubljano - petek 14. september

  Odhod iz letališča Kopenhagen, Danska (Kastrup Airport - CPH) 17.45 / Prihod na letališče Ljubljana Jože Pučnik, Slovenija  (Brnik Airport - LJU) 21.50

 

 

- ena nočitev v hotelu s 3* v superior enoposteljni sobi z zajtrkom, Grand Hotel https://www.grandhotel.dk/,

 

- eno kosilo (pokrovitelj kosila je podjetje Velux Slovenija).

 

- 4.3 % riziko odpovedi,

 

- prevoze z avtobusom po Kopenhagnu, razen od letališča do mesta in nazaj,

 

- vse vodene oglede in

 

- organizacijo delegacije.

 

Delegacija je organizirana v sodelovanju s potovalno agencijo STAL d.o.o. - STA potovanja.

 

Prijave sprejemamo preko spodnjega obrazca do 22. 6. 2018 oz do zasedbe mest.
 
Ob prijavi se strinjate s "Spošnimi pogoji in navodili za potovanje", ki sestavni del pogodbe in jo bosta sklenila potnik in podjetje STAL d.o.o.
 
Po potrditvi prijave vam bomo agencija STA potovanja izstavila račun.


 


 

PRIJAVA

 
PODATKI O PODJETJU / COMPANY INFORMATION

Podjetje / Company:
ID za DDV / VAT number:
Ulica / Street:
Pošta in kraj / Postal code and place:
Telefon / Telephone:
Članska številka pri IZS ali ZAPS / IZS or ZAPS member number:
Novinar / Press:
KONTAKTNE OSEBE / CONTACT PERSON

Ime / Name*:
Priimek / Surname*:
E-pošta / E-mail*:
Opombe / Remarks:
Pogoji uporabe: