NOVICE
08.04.2019    |    Dogodki

PowerUp! – navdihujoč energetsko-startupovski dogodek na Ljubljanskem gradu
V četrtek, 4. aprila 2019, se je ob 16.00 zgodil finale tekmovanja PowerUp!, startupovskega dogodka, kjer so mlada podjetja predstavljala svoje proizvode in storitve v obliki petminutne predstavitve zbrani žiriji.
Dogodek je pripravil ljubljanski ABC pospeševalnik, ki deluje pod okriljem iniciative InnoEnergy, evropskega inovacijskega motorja za trajnostno energijo, ki podpira in investira v inovacije na področju energetike.

Cilj dogodka je bil proglasiti zmagovalca oziroma najobetavnejši start up slovenske regije na področju čistih tehnologij. Zmagovalca je po vseh predstavitvah izbrala žirija, po njihovih kriterijih je najbolj prepričalo podjetje DS Meritve, ki je razvilo sistem 2GG (Second Generation Grid) za celovito zbiranje, prenos in obdelavo podatkov o porabi energentov in vode. Zmagovalec je bil povabljen k sodelovanju na velikem finalu tekmovanja PowerUp!, ki bo 21. maja v Krakovu, tam se bo imel možnost potegovati za denarne nagrade, prejel pa bo tudi mentorstvo, oceno poslovnega modela in možnost vključitve v pospeševalnik Highway podjetja InnoEnergy.


Dogodek na Ljubljanskem gradu je zajemal vse, kar se od startupovskega dogodka pričakuje – izvirne »pitche«, zanimive okrogle mize in odprte debate ter seveda poslovno mreženje s podjetji, udeleženci in žirijo. Energetsko debato sta začela dr. Romana Jordan z Inštituta Jožef Štefan in Franc Bogovič, evropski poslanec in nekdanji minister za kmetijstvo in okolje. Poudarila sta, da se trenutno energetska tranzicija na čiste energije premika prepočasi, govora pa je bilo tudi o nuklearni energiji in vzpostavitvi ne le pametnih mest, temveč tudi pametnih vasi, ki bi oživile ruralno okolje. Oba sogovorca sta bila kljub trenutni situaciji na področju globalnih sprememb optimistična glede naše prihodnosti, Bogovič je prepričan, da bomo v naslednjih letih dosegli cilje za zmanjšanje našega vpliva na okolje.


V finalu se je predstavilo sedem finalistov: 

1. Rivertum

2. Sileo

3. DS Meritve

4. ID.Conference

5. Nordril Technologies

6. Omni Opti

7. Take MineZADNJE NOVICE

SORODNE NOVICE