DOBRE PRAKSE


DOBRE PRAKSE

Partnerji CER izvajajo lastne pilotne, vzorčne ter izobraževalne projekte.

V rubriki DOBRE PRAKSE bomo predstavljali povzetke inovativnih vsebin partnerjev in članov CER.
Preberi več

CELOVITE REŠITVE ZA MESTA

Petrolova vizija razvoja pametnih mest temelji na celovitem učinkovitem ravnanju z energijo in okoljem. Če želijo mesta ukrepati in izboljšati svoj ogljični odtis, potrebujejo zanesljive podatke o porabi energije in vode ter s tem transparenten vpogled v stanje svoje infrastrukture.
Zagotavljamo upravljanje s petimi področji, ki so za mesto pomembni (energija, objekti, infrastruktura, okolje in mobilnost).
Preberi več

SMERNICE BARVANJA FASAD V MESTIH

V zadnjih desetih letih se je močno povečala energetska prenova zgradb zgrajenih v šestdesetih in sedemdesetih letih. Lastniki enodružinskih ali večstanovanjskih objektov se pogosto odločajo za celovito prenovo, ki zajema obnovo fasade, stavbnega pohištva in ogrevanja.

Podjetje JUB in Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani sta zato v sodelovanju z Občino Ruše organizirala arhitekturno delavnico in na konkretnem primeru mesta Ruše prikazala, kako se strokovno pripravijo smernice za izbor primernih barvnih odtenkov za stavbe, da bi bile te ustrezno skladne z  okoljem in naravo, s čimer bi poskrbeli za prijeten videz mesta tudi po njegovi prenovi.
Preberi več

MUMESCo - CELOVITE REŠITVE ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ

MUMESCo je edinstven Petrolov poslovni koncept kot nadgradnja izrazov MUSCO (Multi utility service company) in ESCO (Energy Service Company) za poimenovanje energetskega podjetja prihodnosti.


Preberi več