NOVICE
09.11.2018    |    Zelene rešitve, energija

Slovenski Tango na European Utility Weeku med najboljšimi rešitvami za upravljanje energije

Petrol in SmartIS sta na enem največjih sejmov na svetu za ponudnike javnih storitev European Utility Week na Dunaju vodilnim evropskim ponudnikom javnih storitev predstavila inovativno platformo Tango za upravljanje pametnih energetskih sistemov.

DUNAJ, 6. 11. 2018 – Slovensko podjetje SmartIS je skupaj s Petrolom na osrednjem evropskem sejmu za javne storitve European Utility Week, ki je potekal na Dunaju od 6. do 8. novembra, predstavilo informacijsko platformo TANGO za upravljanje pametnih sistemov.

Ta inovativna platforma, ki je plod Petrolovega procesno-tehnološkega znanja in SmartISovega obvladovanja najsodobnejših informacijskih tehnologij, temelji na tehnologijah velikih podatkov, internetu stvari, ekonomiji programskih vmesnikov ter najsodobnejših tehnologijah za zbiranje in analiziranje velikih količin podatkov. Upravljavcem ter lastnikom javne infrastrukture in energetskih omrežij poenostavlja prehod v zagotavljanje sodobnih, digitalno vodenih storitev, s katerim bodo podprli razvoj pametnih mest in skupnosti.

»Tango združuje zadnje tehnološke in poslovne pristope za digitalizacijo upravljanja javnih storitev. Dejansko gre za inovativno rešitev s svetovnim tržnim potencialom, zato smo še posebej ponosni, da lahko tako samozavestno predstavljamo produkt, ki je plod slovenskega znanja in dobrih praks,« je izpostavil mag. Jože Torkar, direktor za energetske rešitve v Petrol, d. d.

European Utility Week je osrednji evropski dogodek, kjer se srečajo strokovnjaki iz javnih podjetij, operaterji omrežij, ponudniki, svetovalci, start-upi in sistemski integratorji, ki se sodelujejo pri upravljanju celotne vrednostne verige za pametno energijo.

»Sodelovanje na letošnjem EUW za naše podjetje pomeni predvsem priložnost za vzpostavitev neposrednega stika s predstavniki več kot 500 potencialnih kupcev s celega sveta in hkrati možnost za poslovno in tehnološko povezovanje z več kot 600 podjetji, ki so prišla sem predstavit svoje produkte in storitve za pametna energetska omrežja,« je povedal Marko Praprotnik, direktor storitev v SmartIS, d. o. o.

SmartIS Tango bo tako tri dni na voljo za preizkušanje prek 12.000 strokovnjakom iz več kot 100 držav, ki se ukvarjajo z upravljanjem pametnih energetskih omrežij.

TANGO je odprta platforma, ki skupnostim, mestom, državam, upravljavcem infrastrukture in podjetjem poenostavlja digitalno transformacijo. Platforma temelji na najsodobnejših tehnologijah in omogoča enostaven zajem podatkov iz senzorjev, napeljav, strojev in naprav, zbirk podatkov, informacijskih sistemov ter oblačnih storitev. Prek združevanja, analiziranja in prikazovanje teh podatkov uporabnikom omogoča razumevanje delovanja njihovih sistemov ter napovedovanje trendov, kar jim pomaga pri sprejemanju pametnih in pragmatičnih odločitev.»Tango vsebuje funkcionalnosti, ki jih nima nobena podobna rešitev na svetu saj združuje najboljše tehnologije, pristope in trende, ki se pojavljajo pri upravljanju pametnih mest. S to platformo upravljavcem dajemo poglobljen vpogled v delovanje in uporabo sredstev in infrastrukture, kar jim omogoča sprejemanje ukrepov na osnovi katerih bodo lahko še bolj učinkoviti,« pa je še pojasnil Marjan Brelih, produktni vodja v Petrol, d. d.

Platformo se lahko uporablja za upravljanje vodovodnih sistemov, daljinskega ogrevanja, odpadnih voda, javne razsvetljave, pametnih mest, zgradb in domov, sistemov za proizvodnjo in distribucijo energije ter v industriji.

Rešitev je skladna z zahtevami standardov ISO 50001 za upravljanje z energijo, ISO 37120 za upravljanje kakovosti bivanja v mestih in IEC 62443 za varno povezljivost informacijskih sistemov in naprav.

O podjetju SmartIS
Družba SmartIS, d. o. o. je kot mlado, hitro rastoče podjetje že prešlo v enega vodilnih ponudnikov informacijskih rešitev in storitev na področju sistemske integracije, super računalništva, upravljanja s sredstvi in storitvami in varnostjo informacijskih sistemov. Vizija podjetja je prodor na globalni trg z lastnim razvojem in prepoznavno blagovno znamko. Družba s svojo storitveno in razvojno usmerjenostjo dosega visoko dodano vrednost, pri čemer jo odlikujejo inovativnost, dinamičnost, visoko strokovno znanje, sledenje najnovejšim tehnologijam in fleksibilnost.

ZADNJE NOVICE

SORODNE NOVICE

TANGO - Rešitve za upravljanje energije
16.02.2019   |   Zelene rešitve, energija
Tango je inovativna platforma, ki je plod Petrolovega procesno-tehnološkega znanja in SmartISovega obvladovanja najsodobnejših informacijskih tehnologij, temelji na tehnologijah velikih podatkov, internetu stvari, ekonomiji programskih vmesnikov ter najsodobnejših tehnologijah za zbiranje in analiziranje velikih količin podatkov. Upravljavcem ter lastnikom javne infrastrukture in energetskih omrežij poenostavlja prehod v zagotavljanje sodobnih, digitalno vodenih storitev, s katerimi bodo podprli razvoj pametnih mest in skupnosti.
Sončne elektrarne
16.02.2019   |   Zelene rešitve, energija
V podjetju Plan-net Solar ponujajo izgradnjo sončnih elektrarn za neto meritve do moči 11kW. S tem omogočajo prihranek pri položnici za elektriko in naredijo objekte samozadostne. Glede na potrebe zasnujejo elektrarno ustrezne velikosti, ki uravnoteži proizvodnjo in porabo električne energije na letni ravni. Sončna elektrarna namreč proizvede največ energije poleti in s tem ustvari presežke, ki jih zmanjšajo pozimi, ko je poraba električne energije večja od njene proizvodnje.
Slovenski Tango na European Utility Weeku med najboljšimi rešitvami za upravljanje energije
09.11.2018   |   Zelene rešitve, energija
Petrol in SmartIS sta na enem največjih sejmov na svetu za ponudnike javnih storitev European Utility Week na Dunaju vodilnim evropskim ponudnikom javnih storitev predstavila inovativno platformo Tango za upravljanje pametnih energetskih sistemov.