NOVICE
22.09.2017    |    mobilnost

Število polnjenj električnih vozil se strmo povečuje

V sklopu Evropskega tedna mobilnostije predsednik uprave Elektra Ljubljana mag. Andrej Ribič odprl prvo polnilnico v občini Borovnica.Družba Elektro Ljubljana ostaja med vodilnimi ponudniki storitev polnjenja električnih vozil v Sloveniji.

Število polnjenj električnih vozil se strmo povečuje

Po podatkih raziskave in portala Gremo na elektriko

V sklopu Evropskega tedna mobilnostije predsednik uprave Elektra Ljubljana mag. Andrej Ribič odprl prvo polnilnico v občini Borovnica. Družba Elektro Ljubljana ostaja med vodilnimi ponudniki storitev polnjenja električnih vozil v Sloveniji, saj že od leta 2010 uresničuje svojo družbeno odgovorno vlogo z vzpostavljanjem in upravljanjem polnilne infrastrukture.

Iz najnovejših podatkov je razvidno, da se e-mobilnost tudi v Sloveniji povečuje. Na naših polnilnicah Gremo na elektriko je bilo letos že v prvih osmih mesecih za več kot dvakrat več polnjenj električnih vozil kot lani v celotnem letu.

Po podatkih raziskave, ki smo jo poleti opravili na vzorcu 850 anketirancev, 8,4 % anketiranih namerava kupiti električni avto v bližnji prihodnosti. Zanimiv je tudi podatek, da bi se 62 % tistih, ki bi se odločili za nakup, tako ravnali zaradi cenovne dostopnosti.

Ena pomembnejših strategij za prihodnost Elektra Ljubljana je razvoj e-mobilnosti. V sklopu zagotavljanja razvoja e-mobilnosti smo v družbi oblikovali družbeno odgovorno pobudo Gremo na elektriko, pod katero te storitve razvijamo in upravljamo. Prenovili smo iskalnik polnilnic in vzpostavili prvo aplikacijo za uporabo električnih polnilnic v Sloveniji Gremo na elektriko, ki jo soustvarjajo uporabniki.

www.gremonaelektriko.si/ 
ZADNJE NOVICE

SORODNE NOVICE