Strokovni posvet

O kriterijih za trajnostno gradnjo

16. marec 2018 ob 10.00

Gospodarsko razstavišče (57. mednarodni Sejem DOM), dvorana na Galeriji, Dunajska cesta 10, Ljubljana

Posvet je namenjen seznanitvi z aktualnimi domačimi in evropskimi prizadevanji za obvladovanje, načrtovanje in naročanje okoljsko sprejemljivejše gradnje, saj želimo organizatorji dogodka spodbuditi povpraševanje po boljših stavbah.

Na dogodku bo predstavljena slovenska študija »Pregled sistema trajnostnih kriterijev s predlogom prenosa«, ki sta jo v letu 2017 po naročilu Ministrstva za okolje in prostor (MOP) izdelala Gradbeni inštitut ZRMK (GI ZRMK) in Zavod za gradbeništvo Slovenije (ZAG).

Sočasno (2015-2017) je v evropskem merilu nastajal sistem Level(s) - skupni EU okvir ključnih kazalnikov trajnostne gradnje za poslovne in stanovanjske stavbe, ki je od jeseni 2017 na voljo tudi za testno uporabo. Gre za metodo, ki investitorja in projektno skupino sistematično vodi k obvladovanju tistih vidikov gradnje stavb, ki so za človeka, okolje in gospodarnost naložbe ključni.

Izkušnje z uvajanjem sodobnih trajnostnih meril pri načrtovanju stavb bodo predstavili napredni in okoljsko ozaveščeni investitorji, projektanti ter specializirani strokovnjaki za področje trajnostne gradnje. Več o vsebini posveta na POVEZAVI.

Posvet organizirajo Ministrstvo za okolje in prostor, Gradbeni inštitut ZRMK ter Center energetsko učinkovitih rešitev in je namenjen vsem javnim in zasebnim investitorjem, projektantom, proizvajalcem gradbenih materialov, tehnologij in sistemov, raziskovalcem ter strokovnjakom, ki vas zanima področje trajnostne gradnje.

VEČ o dogodku >>

Dogodek je brezplačen.


Program >>
Prijave >>

Prijave sprejemamo do zasedbe mest preko zgornje povezave ali na e-pošti: usposabljanje@gi-zrmk.si.