NOVICE
16.02.2019    |    Zelene rešitve, energija

TANGO - Rešitve za upravljanje energije

Tango je inovativna platforma, ki je plod Petrolovega procesno-tehnološkega znanja in SmartISovega obvladovanja najsodobnejših informacijskih tehnologij, temelji na tehnologijah velikih podatkov, internetu stvari, ekonomiji programskih vmesnikov ter najsodobnejših tehnologijah za zbiranje in analiziranje velikih količin podatkov. Upravljavcem ter lastnikom javne infrastrukture in energetskih omrežij poenostavlja prehod v zagotavljanje sodobnih, digitalno vodenih storitev, s katerimi bodo podprli razvoj pametnih mest in skupnosti.PETROL in SMARTIS


#TangoIOT
#Petrol
#Smarits


Platforma Tango skupnostim, mestom, državam, upravljavcem infrastrukture in podjetjem poenostavlja digitalno transformacijo. Temelji na najsodobnejših tehnologijah in omogoča preprost zajem podatkov iz senzorjev, napeljav, strojev in naprav, zbirk podatkov, informacijskih sistemov ter oblačnih storitev. S pomočjo združevanja, analiziranja in prikazovanja teh podatkov uporabnikom omogoča razumevanje delovanja njihovih sistemov ter napovedovanje trendov, kar jim pomaga pri sprejemanju pametnih in pragmatičnih odločitev. 

Tango vsebuje funkcionalnosti, ki jih nima nobena podobna rešitev na svetu, saj združuje najboljše tehnologije, pristope in trende, ki se pojavljajo pri upravljanju pametnih mest. S to platformo upravljavcem dajemo poglobljen vpogled v delovanje in uporabo sredstev in infrastrukture, kar jim omogoča sprejemanje ukrepov, na osnovi katerih bodo lahko še bolj učinkoviti.

Platformo se lahko uporablja za upravljanje vodovodnih sistemov, daljinskega ogrevanja, odpadnih voda, javne razsvetljave, pametnih mest, zgradb in domov, sistemov za proizvodnjo in distribucijo energije ter v industriji. Rešitev je skladna z zahtevami standardov ISO 50001 za upravljanje z energijo, ISO 37120 za upravljanje kakovosti bivanja v mestih in IEC 62443 za varno povezljivost informacijskih sistemov in naprav.

Tango je odprta platforma, ki skupnostim, mestom, državam, upravljavcem infrastrukture in podjetjem poenostavlja digitalno transformacijo.
 
Mag. Jože Torkar, direktor za energetske rešitve v Petrol, d. d..

»Tango združuje zadnje tehnološke in poslovne pristope za digitalizacijo upravljanja javnih storitev. Gre za inovativno rešitev s svetovnim tržnim potencialom, ki je plod slovenskega znanja in dobrih praks.« 

Zdravka Zalar, direktorica Smartis d.o.o.

»Kot inovativno  IT podjetje lahko tudi v veliki meri prispevamo k izboljšanju okoljevarstvenih kazalnikov. Z našimi razvojnimi projekti kot sta platforma Tango, ki je skupni projekt Smartisa in družbe Petrol d,d. pripomoremo k učinkovitemu spremljanju in optimiziranju energetske učinkovitosti, ter posledično optimiziranju potrošnje energentov na različnih področjih.
Veliko priložnosti vidimo tudi v izboljšanju kakovosti življenja v mestnih središčih, z uporabo naše SmartCity platforme, ki poleg različnih KPIjev spremlja tudi okoljevarstvene kazalnike. Mesta dejansko lahko veliko naredijo pri boljši kvaliteti življenja svojih meščanov z učinkoviti spremljanjem in ciljno usmerjenim projekti.« 
ZADNJE NOVICE

SORODNE NOVICE

TANGO - Rešitve za upravljanje energije
16.02.2019   |   Zelene rešitve, energija
Tango je inovativna platforma, ki je plod Petrolovega procesno-tehnološkega znanja in SmartISovega obvladovanja najsodobnejših informacijskih tehnologij, temelji na tehnologijah velikih podatkov, internetu stvari, ekonomiji programskih vmesnikov ter najsodobnejših tehnologijah za zbiranje in analiziranje velikih količin podatkov. Upravljavcem ter lastnikom javne infrastrukture in energetskih omrežij poenostavlja prehod v zagotavljanje sodobnih, digitalno vodenih storitev, s katerimi bodo podprli razvoj pametnih mest in skupnosti.
Sončne elektrarne
16.02.2019   |   Zelene rešitve, energija
V podjetju Plan-net Solar ponujajo izgradnjo sončnih elektrarn za neto meritve do moči 11kW. S tem omogočajo prihranek pri položnici za elektriko in naredijo objekte samozadostne. Glede na potrebe zasnujejo elektrarno ustrezne velikosti, ki uravnoteži proizvodnjo in porabo električne energije na letni ravni. Sončna elektrarna namreč proizvede največ energije poleti in s tem ustvari presežke, ki jih zmanjšajo pozimi, ko je poraba električne energije večja od njene proizvodnje.
Slovenski Tango na European Utility Weeku med najboljšimi rešitvami za upravljanje energije
09.11.2018   |   Zelene rešitve, energija
Petrol in SmartIS sta na enem največjih sejmov na svetu za ponudnike javnih storitev European Utility Week na Dunaju vodilnim evropskim ponudnikom javnih storitev predstavila inovativno platformo Tango za upravljanje pametnih energetskih sistemov.