Spodbujanje inovacij in dodane vrednosti s podnebnimi in krožnimi ukrepi


21. september 2022, od 15.00 do 17.00

 

V času "Climate Week", mednarodnega podnebnega tedna, ki letos v ospredje postavlja podenbno ukrepanje,  organiziramo popoldanski spletni dogodek za člane CER, kjer bomo gostili direktorja trajnostnega razvoja podjetja Phillips, Haralda Tepperja. Gre za serijo kratkih spletnih dogodkov, kjer delimo tuje dobre prakse. 

Uspešno sodelujemo z Nizozemsko, ki je med vodilnimi državami na svetu v tekmi h krožnosti. Vlada, industrija in organizacije civilne družbe so združile moči, da bi pospešile prehod na krožno gospodarstvo. Prav tako se številne zelene možnosti odpirajo za slovenska podjetja, veseli pa nas tudi, da lahko tuje dobre prakse prenašamo med naše člane. 

Harald Tepper nam bo predstavil nam trajnostni poslovni model podjetja Philips, kakšne cilje in usmeritve so si zadali, kako merijo ESG poslovanje, kako spodbujajo zaposlene in ostale deležnike k doseganju lastnih podnebnih ciljev. Harald je v podjetju Philips tudi vodja programa Philips Circular Economy in Eco Design s katerim želi spodbujat inovacije in ustvarjanje poslovne vrednosti s prehodom na krožno gospodarstvo. Osredotoča se na zapisranje zank, oblikovanje poslovnih modelov in izdelkov in vključevanje trajnostni in krožnega razmišljanja v temeljne poslovne procese in kulturo podjetja. Harald deluje kot vezni člen platforme za pospeševanje krožnega gospodarstva (PACE), ki ji sopredseduje Philipsov izvršni direktor Frans van Houten. 

PRIJAVA

PROGRAM

   
15.00   Uvodni pozdrav
Ana Struna Bregar, izvršna direktorica CER

Johan O. Verboom, veleposlanik Kraljevine Nizozemske v Sloveniji
   
15.10 - 15. 45 Trajnostni model v praksi: Podnebna in krožna strategija podjetja Philips
Harald Tepper, direktor trajnostnega razvoja, Phillips
Q&A

Harald Tepper nam bo predstavil trajnostni poslovni model podjetja Philips. Kakšne cilje in usmeritve so si zadali, kako merijo ESG poslovanje, kako spodbujajo zaposlene in kako zunanje deležnike k doseganju lastnih podnebnih ciljev. 
   
15.45 - 17.00 Sekcija vseh sekcij CER
Predstavitev ukrepov članov CER za pospešitev zelenega prehoda in diskusije med člani


25. maja smo organizirali medsektorsko delavnico vseh članov z naslovom Kaj pričakujemo od vlade za pospešitev zelenega prehoda. S strani članov CER smo pridobili zelo konkretne predloge. Predstavljajo zelo dobra izhodišča za nadaljne delo. Predloge smo uredili po različnih področjih in vam jih bomo predstavili, hkrati vas bomo povabili k dopolnitvi predlogov in kratki razpravi.
   
   
   

PARTNER DOGODKA

 
 
 


KOTIZACIJA

Dogodek je namenjen članom CER, za katere je udeležba brezplačna, z obvezno prijavo na zgornji povezavi.

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji uporabe in namenom uporabe podatkov. Dogodek bo sneman.
Podatke bomo uporabili za vodenje baze registriranih udeležencev ter obveščanje o vsebinah vezanih na dogodek.

Organizatorji si pridržujemo pravico do spremembe programa.

 

 PRIJAVA