NOVICE
10.03.2019    |    GreenTech, CER, Dogodki, Video

Video prispevek - Zeleni zajtrk "GreenTech Innovation"

Zelene, okoljsko manj obremenjujoče, tehnologije so izjemna priložnost za Slovenijo v vseh sektorjih.

"GREENTECH INNOVATION" ZAJTRK

8. marec 2019, Hotel UnionGregor Benčina
Predsednik skupine Slovenijales d.o.o. in predsednik sveta zavoda CER:


"Področje GreenTech predstavlja izjemno priložnost za celotno Slovenijo. Tako za gospodarstvo, kot celotno družbeno okolje. GreenTech združuje visoko tehnološka znanja in prijazno ravnanje do okolja. To so glavne teme današnje Evrope in celotnega globalnega gospodarstva.

Z našimi aktivnostmi želimo pobudo predstaviti širši javnosti. Na današnjem zajtrku smo prikazali primere dobrih praks. Na ta način želimo na različne teme prikazati kje lahko z GreenTech aktivnostmi dosežemo dobre učinke. Tako iz področja inovacij, zbiranja kapitala, kot s pozitivnimi vplivi na davčnem okolju."

VEČ v video prispevku. >
UTRINKI S PRVEGA GREENTECH FORUMA BLED 2018
prof. René Schmidpeter
Predavatelj na IEDC – Poslovni šoli Bled in vodja Inštituta za trajnostni razvoj in etiko v rastočih gospodarstvih


"Zeleno poslovno razmišljanje obrača tradicionalno poslovno razmišljanje na glavo. Podjetja končno opuščajo zastarele poslovne modele, zato trajnost in dobiček nista več v nasprotju, ampak gre za komplementarnost. Novo zaznavanje trajnosti ima daljnosežne posledice tako na področju poslovnih strategij kot tudi izobraževanja voditeljev. Nova paradigma trajnostnega upravljanja in zelenega gospodarstva bistveno spreminja način poslovanja v 21. stoletju."