NOVICE
01.04.2019    |    Zelene rešitve, Mobilnost

Zaživela spletna stran koncepta celostnega razvoja infrastrukture za masovno polnjenje e-vozil E8

Koncept E8, ki so ga Elesovi strokovnjaki razvijali zadnja leta, je sedaj dobil tudi svojo spletno stran - www.e8concept.com.


Koncept celostnega razvoja infrastrukture za masovno polnjenje e-vozil E8, ki so ga Elesovi strokovnjaki razvijali zadnja leta, je sedaj dobil tudi svojo spletno stran - www.e8concept.com.

Na spletni strani so predstavljeni gradniki koncepta ter njegove dobrobiti za lastnike e-vozil, družbo in celoten elektroenergetski sistem. Če želimo doseči množičen prehod na trajnostno e-mobilnost, morajo namreč usklajeno delovati ključni deležniki na vseh področjih, ki jih obravnavajo gradniki koncepta.

Obiskovalce spletne strani bomo seznanjali tudi s pilotnimi projekti skladnimi s konceptom celostnega razvoja infrastrukture za masovno polnjenje e-vozil E8, ki jih bodo izvajali različni deležniki. Zavihek vprašanja in odgovori pa je namenjen odgovorom na najpogostejša vprašanja, ki se pojavljajo v zvezi za načini polnjenja električnih vozil ter vplivom uvajanja množične e-mobilnosti na elektroenergetski sistem.

Če se bo množičen prehod na e-mobilnost razvijal skladno s konceptom E8 bomo lahko dosegli, da bo e-vozila poganjala energija iz obnovljivih virov, elektroenergetsko omrežje pa ne bo potrebovalo velikih vlaganj v širitev omrežja in gradnjo vršnih elektrarn za zagotavljanje zanesljive oskrbe z električno energijo.


ZADNJE NOVICE

SORODNE NOVICE

BMW med zelenimi voditelji prihodnosti
20.11.2019   |   Zelene rešitve, mobilnost
S svojo znamko BMW i je pionir na področju elektro mobilnosti in s širokim naborom elektrificiranih ter popolnoma električnih vozil ponuja mobilnost prihodnosti že danes. V letošnjem letu je na trg vstopilo prvo priključno hibridno vozilo s četrto generacijo baterije (podaljšan doseg in nižje emisije) BMW 745e, sledila so mu BMW 225xe, BMW 330e, BMW 530e in BMW 530e xDrive, BMW X5 xDrive 45e, z decembrom pa bo stekla tudi proizvodnja BMW X3 xDrive 30e. Tako bo to prvi model znamke BMW, ki bo na voljo v vseh pogonskih sklopih, in sicer s standardnim motorjem z notranjim izgorevanjem in priključnim hibridnim sistemom, v 2020 pa se bo pridružila še različica na povsem električni pogon, BMW iX3 Tako bo BMW X3 kot eno najbolj priljubljenih vozil na svetu zastavonoša usmeritve, ki jo skupina imenuje 'MOČ IZBIRE' (eng.: POWER OF CHOICE'). Strankam s tem ponuja moč izbire, da se lahko odločijo za katerikoli pogonski sklop v skladu z lastnimi željami in potrebami.
Zaživela spletna stran koncepta celostnega razvoja infrastrukture za masovno polnjenje e-vozil E8
01.04.2019   |   Zelene rešitve, Mobilnost
Koncept E8, ki so ga Elesovi strokovnjaki razvijali zadnja leta, je sedaj dobil tudi svojo spletno stran - www.e8concept.com.
E8 - Koncept celostnega razvoja infrastrukture za masovno polnjenje e-vozil
17.02.2019   |   Zelene rešitve, mobilnost
V družbi ELES d.o.o. se zavedajo, da uresničevanje vizije dolgoročnega masovnega prehoda na trajnostno e-mobilnost ni mogoče brez tesnega sodelovanja ključnih deležnikov: od proizvajalcev avtomobilov, proizvajalcev pametnih polnilnic, lastnikov stavb in parkirnih mest do operaterjev distribucijskega in prenosnega elektroenergetskega omrežja.