Prenos zelenega znanja 

Zelene kompetence za delovna mesta prihodnosti

23. junij 2022, 10.00 - 11.00

Dogodek bo potekal preko spletne platforme Zoom


 
 
 
Prehod na podnebno nevtralno gospodarstvo bo sprožil temeljito preobrazbo v številnih sektorjih. Ustvarjena bodo nova delovna mesta, nekatera bodo nadomeščena, druga pa na novo opredeljena.
Posledično bo potrebno razviti nove, zelene kompetence za vsa delovna mesta. Zelene kompetence nam bodo omogočile spopadanje z okoljskimi izivi ​​uresničevanje priložnosti, ki jih bo prineslo zeleno gospodarstvo.

Za strokovnjake, ki že imajo zelene kompetence so za zaposlitev najboljše naslednje industrije: okoljske storitve, gradbeništvo, visoko šolstvo, obnovljivi viri energije ter okolje in javna uprava. Panoge, ki so v zadnjih dve letih doživele najvišjo rast strokovnjakov z zelenimi kompetencami, pa so luksuzno blago in nakit, internet, biotehnologija, moda in upravljanje naložb.

Trenutno izraz "zelene kompetence" vključuje veščine, znanja, vedenja in sposobnosti potrebne za spopadanje z okoljskimi izzivi in odpiranje priložnosti za rast, ki jih te komptence prinašajo. 
Zelena delovan mesta zajemajo strokovne vloge, osredotočene na posebna področja ali pobude namenjene izboljšanju okoljski rezutaltov. 

Pridružite se nam na jutranjem spletnem dogodku, kjer bosta Vessie Naskonova in Kate Ikeda iz Deloitte predstavili:

-  nedavno objavljeno poročilo "A blueprint for green workforce transformation", ki govori o tem kako lahko podjetja pospešijo razvoj zelenih kompetenc v podjetjih,
-  orodja za vodje, ki jim bodo v pomoč pri nadaljnem raziskovanju možnosti razvoja zelenih kompetenc zaposlenih.

 

Vessie Naskinova, Manager, Net Zero Transformation, Deloitte

Vessie ima več kot osem let izkušenj pri oblikovanju in vodenju namensko usmerjenih programov preobrazbe v javnih in zasebnih organizacijah. Specializirana je za združevanje strateškega razmišljanja s praktičnim upravljanjem sprememb, osredotočenim na ljudi, da razvije nove modele delovanja, vgradi izboljšane načine dela in uresniči trajne koristi preobrazbe za ljudi, planet in dobiček. Ima magisterij iz okolja in trajnostnega razvoja. Vodi jo to, da pomaga organizacijam pri krmarjenju, oblikovanju in mobilizaciji njihovih Net Zero ambicij.

   

Kate Ikeda, Analyst, Strategy and Innovation, Deloitte

Kate ima medsektorske izkušnje pri razvoju strateške preobrazbe in sprememb. Kate je podprla raziskavo o zelenih kompetencah in delovnih mestih v Združenem kraljestvu z analizo podatkov, omogočanjem okroglih miz in individualnih intervjujev. Sodelovala je z Inštitutom za ravnanje z okoljem in presojo okolja, da bi razvila praktičen komplet orodij za pomoč vodjem pri pospešitvi razvoja zelenih kompetenc v podjetjih. Diplomirala je iz mednarodnih odnosov na London School of Economics in je navdušena nad ustvarjanjem družbenega, gospodarskega in okoljskega vpliva s pomočjo strankam pri reševanju zapletenih izzivov.
   
   
 
 
 


 
   
 

KOTIZACIJA

Dogodek je namenjen članom CER. Udeležba je brezplačna, z obvezno prijavo.
 
S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji uporabe in namenom uporabe podatkov. Dogodek bo sneman in fotografiran.
Podatke bomo uporabili za vodenje baze registriranih udeležencev ter obveščanje o vsebinah vezanih na dogodek.
 
Organizatorji si pridržujemo pravico do spremembe programa.