Zeleni prehod - Trendi podnebnega ukrepanja 2022

 

Priložnosti, nevarnosti, cilji, ukrepi za podjetja

9. december 2021, od 9.00 do 11.00

Online dogodek - ZOOM

Vabimo vas na spletni zeleni zajtk, kjer bomo govorili o trendih na področju trajnosti in podnebnega ukrepanja v letu 2022. 
Govorili bomo o tem zakaj je pametno, da podjetja vlagajo v podnebne
in socialno odporne poslovne modele. Kakšne so priložnosti in tveganja zelenega prehoda, zakaj je pomembno meriti odtis poslovanja, kakšne cilje si  zastaviti  ter kako ukrepati, 
da bo zeleni prehod čim uspešnejši. Predstavili vam bomo tudi kako so se zelenega prehoda lotili na Nizozemskem, ki velja za eno od držav,
ki je naredila največji premik v smeri zelene preobrazbe. 

Veselimo se ponovnega snidenja z vami!

PS. Zjutraj si pred dogodkom pripravite vaš najljubši zajtrk. 

PROGRAM

 
   
9.00 - 11.00 Uvodni pozdrav

Ana Struna Bregar
, izvršna direktorica CER

Uvodni nagovor

Gregor Benčina, podpredsednik sveta zavoda CER
   
  Zgodovinska priložnost za ozelenitev gospodarstva in mednarodna sodelovanja med Slovenijo in Nizozemsko

Pogovor z Johanom O. Verboom, veleposlanikom Kraljevine Nizozemske v Sloveniji,
bo vodil Žiga Čebulj, strokovni svetovalec na področju inovacij, digitalizacije in zelenih tehnologij CER.
Pogovor bo potekal v angleškem jeziku.
 
   
  Dobre prakse zelenega prehoda podjetij na Nizozemskem in trendi 2022

Danka Oosterhof, vodja programa, Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC)

Predstavila bo dobre prakse zelene tranzicije podjetij na Nizozemskem. Osredotočila se bo na razloge, zakaj je pametno, da podjetja vlagajo v podnebne in socialno odporne poslovne modele. Dotaknila se bo tveganj, če podjetja ne ukrepajo zdaj in predvsem koristi za podjetja pri proaktivnem raziskovanju poslovnih priložnosti, ki jih bo prinesla trajnost.

Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.
 
   
 

Trendi zelenega prehoda 2022 za podjetja v Sloveniji
 

Petra Kandus, strokovna svetovalka trajnostne poslovne strategije in nefinančno poročanje (Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.)
Mateja Treven, strokovna svetovalka za področje zelenih financ in nefinančnega poročanja

Petra Kandus bo v okviru zelenega prehoda in trendov v 2022 predstavila: kako podjetja podnebno ukrepanje prevajajo iz teorije v prakso, kaj pomeni Net-Zero obveza za podjetja, kako naj podjetja v dobavnih verigah začnejo s podnebnim ukrepanjem, da ostanejo konkurenčne, kakšna so podnebna tveganja za podjetja in kako vplivajo na njihovo poslovanje, kakšni so trendi z vidika nefinančnega poročanja in katerim metrikam naj podjetja sledijo že danes, da ne bodo v zaostanku.

Mateja Treven bo osvetlila zakaj močan ESG profil vodi do boljše finančne uspešnosti in višjega vrednotenja podjetij, kako bodo na trg vplivale razširjene zahteve po ESG razkritjih za finančne institucije in podjetja (konvergenca finančnega in nefinančnega poročanja), kam se razvija EU taksonomija in zakaj bo postala neobhodni del vsakega financiranja, kje so največje priložnosti ter smer razvoja na področju trajnostnega/ESG investiranja, kakšna so pričakovanja za trg emisijskih kuponov. 

 
  Interaktivna delavnica in zeleno spletno druženje
   
 
 O PREDAVATELJIH

   
 

Danka Oosterhof

je vodja programov pri Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC). DSGC združuje osem nizozemskih mednarodnih podjetij, katerih direktorji so v letu 2012 odkrili skupno motivacijo - svoje vodenje uporabiti za trajnostni razvoj sveta, ki je odporen na prihodnost. DSGC spodbuja dejavnosti in mednarodno in medsektorsko sodelovanje. Saj je takšno sodelovanje bistveno za uresničevanju ciljev trajnostnega razvoja ZN do leta 2030. 
   

mag. Petra Kandus

je magistrirala iz trajnostnega gospodarjenja na Columbia University v New Yorku, ZDA. Ima bogate izkušnje z oblikovanjem in izvedbo trajnostnih projektov v zasebnem in javnem sektorju. Pri Port Authority of New York and New Jersey, multi-bilionskem javnem podjetju, ki upravlja ključno letališko, pristaniško, železniško in avtobusno infrastrukturo, je kot Manager za Podnebno Politiko postavila cilje za podnebno ukrepanje in strategijo razogljičenja za letališča in pristanišča v državah New York in New Jersey. Ustanovila je podjetje za trajnostno svetovanje Gentian, kjer usmerja mala in srednje velika podjetja in občine na pot zelene transformacije na podlagi podatkov in metrik, in s tem uresničuje svojo misijo pospeševanja razogljičenja družbe. Petra je svetovalka za trajnostno strategijo in nefinančno poročanje pri CER.
   

mag. Mateja Treven, CFA


je zunanja sodelavka CER na področju zelenih financ. Ima več kot 20 letne izkušnje na področju zavarovalništva in finančne industrije v različnih vlogah, od tega 12 let kot članica uprave. Bila je tudi članica v nadzornih svetih zavarovalnic, družbe za upravljanje in pokojninski družb. V letu 2019 je ustanovila svoje podjetje Blockhapp, ki se ukvarja s trajnostnimi financami in z inovativnimi start up projekti. Je velika zagovornica trajnostne transformacije in vključenosti ter podpira vse spremembe za dosego trajnostno naravnanega sveta.

   
 

 PARTNERJI DOGODKA

 
              
           
     
   

  


 

KOTIZACIJA

Dogodek je namenjen članom CER in partnerjem projekta KOC INOVATIS.
Udeležba je brezplačna, z obvezno prijavo na spodnji povezavi. Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. 

 

S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji uporabe in namenom uporabe podatkov. Dogodek bo sneman in fotografiran.
Podatke bomo uporabili za vodenje baze registriranih udeležencev ter obveščanje o vsebinah vezanih na dogodek.

 

Organizatorji si pridržujemo pravico do spremembe programa.

 

PRIJAVA

 

PODATKI O PODJETJU / COMPANY INFORMATION

Podjetje / Company:
ID za DDV / VAT number:
Ulica / Street:
Pošta in kraj / Postal code and place:
Telefon / Telephone:
Članska številka pri IZS ali ZAPS / IZS or ZAPS member number:
Novinar / Press:
KONTAKTNE OSEBE / CONTACT PERSON

Ime / Name*:
Priimek / Surname*:
E-pošta / E-mail*:
Opombe / Remarks:
Pogoji uporabe: