Green Star klub: Izzivi, ki jih imajo podjetja s stavbami




Sedež Marles, Limbuš pri Mariboru

07.11.2024
Green Star
V sodelovanju s Štajersko gospodarsko zbornico vabimo vse prejemnike certifikata Green Star na srečanje Green Star klub, ki bo odprto tudi za člane ŠGZ in CER. Srečanje bo potekalo 7. 11. od 13. do 15.00 ure, na sedežu podjetja Marles v Limbušu pri Mariboru (naslov: Limbuška cesta 2, Limbuš).

Najprej si bomo ogledali Dom24h, pametno hišo, ki je sinonim za udobno in zdravo bivalno ter delovno okolje. Objekt je projektiran v BIM tehnologiji in tako skozi faze načrtovanja, izvedbe in uporabe vsem deležnikom omogoča potrebne informacije za njegovo maksimalno udobno in učinkovito rabo, leta pa se bo skozi celoten življenjski cikel spremljala z njegovim digitalnim dvojčkom (digital twin).

Sledila bo diskusija na temo izzivov, ki jih imate podjetja s stavbami

Podjetja se, ne glede na to ali so lastniki ali najemniki stavb, pri upravljanju, gradnji in prenovi  soočajo z različnimi izzivi, ki vplivajo na njihovo operativno učinkovitost, zadovoljstvo zaposlenih in strank ter nenazadnje na trajnostno poslovanje in ugled podjetja.

Na srečanju bomo govorili o okoljskih izzivih, kamor spadajo energetska učikovitost, zmanjšanje ogljičnega odtisa, zmanjšanje porabe vode in odpadkov, raba obnovljivih virov energije in vključevanje sonaravnih rešitev.

Dotaknili se bomo tudi družbenih izzivov, ki zajemajo kakovost arhitekture, udobje, varnost in zdravje zaposlenih ter izzive uporabnikov pri novih sistemih ali trajnostnih spremembah v stavbah.

Ne smemo pa pozabiti tudi na ostale upravljavske izzive, kot so skladnost s predpisi, kompleksnost sodelovanja strokovnjakov ter vzdrževanje in nadgrajevanje kompetenc vseh sodelujočih v vseh fazah gradbe in rabe stavbe.

Prihodnost bo zagotovo vključevala pametne stavbe in digitalizacijo, zato se je potrebno zavedati tudi, kakšni bodo izzivi implementacija novih tehnologij za optimizacijo virov in izboljšanje učinkovitosti, kar bo podjetja pozicioniralo kot inovativna in napredna.

O vsem tem bomo imeli priložnost izmenjati mnenja na že 4. Green Star srečanju! Toplo vabljeni, da se dogodka udeležite in naredite in dobite nova znanja o trajnosti v stavbah.

Program

13:00
Uvodni pozdrav ( Ana Struna Bregar, CER)
 
13:10
Predstavitev - Pametni dom prihodnosti -  Marles dom24h 
 
13:30
Diskusija na temo vloge stavb v podjetjih
izzivi, ki jih imajo podjetja s stavbami  kot lastniki ali kot najemniki na različnih področjih kot so:

poraba energije, energenti, pametne instalacije, dobro počutje zaposlenih, ugled blagovne znamke, sodelovanje s partnerji (digitalizacija …), vloga naravnih rešitev, načela krožnosti ...
14:30
Druženje
 




PRIJAVA
 
 

Kotizacija

Udeležba je za prejemnike Green Star, člane CER in člane ŠGZ brezplačna.

Prijavni obrazec

zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.