Spodbujamo trajnostno poslovanje

Podjetjem želimo v največji meri pomagati, da bodo prehojeni koraki lahki, inovativni , da bodo omogočali ustvarjanje novih poslovnih priložnosti  in ohranitev konkurenčnosti. 
 
 
 
Zavedamo se, da je pri obravnavi podnebnih sprememb in vpeljavi trajnosti v vaše poslovanje težko vedeti, kje začeti. Zaradi obsežnosti izzivov, ki so pred nami, ter pomanjkanja informacij in omejenih sredstev za začetek sprememb mnogi niso prepričani, kako ukrepati. Ne glede na to ali ste na področju trajnosti na začetku ali pa potrebujete samo potrditev, da ste na pravi poti, imamo za vas korake, ki jih lahko naredite že danes, da boste čim hitreje dosegli napredek.

Green star
certifikat

Green Star je prvi certifikat v Sloveniji za uvajanje trajnostnih vidikov in podnebnega ukrepanja v poslovanje podjetja. Je orodje za pomoč gospodarstvu na poti zelenega prehoda in doseganju podnebne nevtralnosti.
 

Green Star
klub

Green Star klub je namenjen izmenjavi izkušenj in praks na področju zelene preobrazbe in trajnostnega poslovanja med prejemniki certifikata Green Star. Srečanja potekajo na sedežu prejemnikov, ki so tudi člani CER.
 

Zelene
rešitve

Iščemo nove, zelene rešitve, ki zmanjšujejo porabo energije in materialov, zmanjšujejo odpadke, povečujejo uporabo čiste energije in so bolj energetsko učinkovite ter jih predstavljamo z namenom pospešitve sodelovanja in povezovanja z drugimi člani.
 
           

Kampanje
 

Preko različnih ozaveščevalnih kampanj približujemo aktulane in strokovne tematike širši javnosti. V preteklosti smo izvedli nacionalno kampanjo Za boljši zrak v notranjih prostorih in Šampioni zelene preobrazbe.
 

EU
projekti

Vključeni smo v različne evropske projekte, preko katerih članom omogočamo razvijanje novih zelenih storitev, produktov in tehnologij. Trenutno smo del projekta SmartMOVE, ki naslavlja izziv trajnostne mobilnosti in DESIRE, ki želi ustvariti bolj trajnostne, vključujoče in lepe prostore na lokacijah po vsej EU.
 

Mednarodna
vrata

Smo partner različnih mednarodnih organizcij oziroma pobud, preko katerih članom omogočamo dostop do mednarodnih informacij in vpetost v mednarodne aktivnosti. Lokalno sodelujemo s tujimi gospodarskimi zbornicami in ambasadami.
 
           

Green Star certifikat

Spodbuja k trajnostnem poslovanju in podnebnemu ukrepanju


Spodbujamo vsa podjetja, da pričnejo zbirati, meriti in poročati o svojih emisijah. Vabimo vas, da se pridružite imetnikom Green Star certifikata in pridobite dragocen vpogled v svoje poslovanje, prepoznate področja za izboljšave in si ustvarite pozitiven ugled pri svojih deležnikih.

Green Star smo razvili, ker želimo podjetja opolnomočiti in spodbuditi k ustvarjanju višje dodane vrednosti z manjšim vplivom na podnebje in okolje.


ŽELIM IZVEDETI VEČ


Ozaveščevalne kampanje


Z različnimi ozaveščevalnimi kampanjami želimo povečati znanje in zavedanje splošne javnosti o trajnostnih in podnebnih tematikah, spreminjati odnos deležnikov do resnosti podnebnih sprememb, opolnomočiti podjetja in splošno javnost za ukrepanje in spreminjanje navad. 

Sodelujemo z različnimi strokovnjaki kot tudi podjetji, ki si želijo aktivno pristopiti k sodelovanju, predstaviti svoje izkušnje, dobre prakse in inovacije na področju zelenih tehnologij. 

ŽELIM IZVEDETI VEČ
 
  
  

Spodbujamo vključevanje v EU in nacionalne projekte

Vključeni smo v različne evropske projekte, preko katerih članom omogočamo razvijanje zelenih storitev, produktov in projektov. 

Trenutno smo del treh projektov, in sicer SmartMOVE, DESIRE in KCDM 3.0.


ŽELIM IZVEDETI VEČ
 
  
  

Mnenja naših članov,
s katerimi skupaj pišemo zelene zgodbe.


 • Defosilizacijo gospodarstva, energetsko učinkovitost in s tem prehod na obnovljive vire energije bomo dosegli le s povezovanjem, sodelovanjem in trdnimi partnerstvi. Prav CER predstavlja odlično platformo, kjer se srečujemo podjetja iz različnih sektorjev, združujemo znanje in izkušnje ter tako razvijamo trajnostne poslovne modele. NLB banka odločno podpira trajnostni razvoj in bo kot prva finančna institucija članica CER z njim še naprej sodelovala pri tlakovanju prave poti v prihodnost..
  Andrej Lasič, Pomočnik uprave za korporativno in investicijsko bančništvo, NLB
 • CER je združenje odličnosti slovenskih podjetij, ki največ vlagajo v trajnostni razvoj in zeleni prehod. CER svojim članom omogoča, da z enotnim glasom nastopamo v odnosu do odločevalcev v iskanju najboljših rešitev in politik, ki bodo Slovenijo pripeljale ob bok najbolj ozaveščenim in najnaprednejšim državam na področju boja proti podnebnim spremembam in krožnega gospodarstva.
  Bojan Stojanović, Vodja Eu projektov, Petrol
 • CER je brez dvoma postal osrednje gonilo zelenega prehoda v Sloveniji. Združuje najnaprednejši del slovenskega gospodarstva z raziskovalno in akademsko sfero. Znanje in praktične izkušnje njegovih članov in strokovne ekipe mu omogočajo, da je kompetenten sogovornik odločevalcem na državnem in na lokalnih nivojih ter da odpira trenutno najbolj relevantne družbene teme. Prav zaradi zelo aktivne vloge CER-a me ne skrbi za zeleno prihodnost slovenske družbe, čeprav izzivov zagotovo ne manjka.
  Slavko Ažman, vodja oddelka poslovnega upravljanja, Porsche Slovenija
 • CER se je v letih svojega obstoja resnično postavil kot svetilnik energetske učinkovitosti in v zadnjem času tudi kot zagovornik celovitega pristopa k trajnosti. S svojim delovanjem v pozitivnem smislu vpliva na aktivnosti in obnašanje zakonodajalcev, politike, podjetij ter končnih uporabnikov.
  Saša Bavec, direktor oddelka za sisteme in direktor trženja skupine Knauf Insulation
 • Družba ELES ima do leta 2050 določeno trajnostno strategijo, s pomočjo katere uravnotežimo cilje razvoja ključnih kapitalov družbe tako, da bo družba ustrezno usposobljena za odzive na spremembe v družbenem, poslovnem in naravnem okolju. CER partnerstvo za trajnostno gospodarstvo vidimo kot orača ledine v spodbujanju inovativnega ter podnebno nevtralnega krožnega gospodarstva, promotorja zelenih tehnologij v Sloveniji in širše, zato se je družba ELES pred leti odločila za aktivno članstvo v CER.
  Dr. Jana Babnik Gomišček, koordinator direktorja družbe za IT in TK, Eles
 • Kot družba smo pred številnimi okolijskimi in trajnostnimi izzivi. Le ustrezno povezani in z močnim glasom jih bomo lahko uspešno nagovarjali in prispevali k aktivnim spremembam. In tukaj je CER edino združenje, ki pokriva cel spekter dejavnosti, zato se učinki ne zgolj seštevajo, ampak množijo. Je enkraten, unikaten in z izjemnimi učinki.
  Marko Lukić, direktor in lastnik, Lumar IG
 • V CER s partnerji nenehno iščemo in razvijamo nove rešitve na področju trajnostnega razvoja ter spodbujamo in promoviramo dobre trajnostne prakse, ki prispevajo k zniževanju ogljičnega odtisa in boljši prihodnosti za okolje. Članstvo v CER vidimo kot izjemno priložnost za izmenjavo izkušenj, novih znanj ter inovativnih pristopov z namenom prepoznavanja novih priložnosti v smeri trajnostne prihodnosti.
  Mag. Miha Mermal, izvršni direktor za marketing in trajnostni razvoj, BTC
 • Na osnovi prehojene več kot 10-letne poti CER Partnerstvo kot gospodarsko združenje predstavlja prvega in največjega zagovornika in promotorja zelenega gospodarstva ter priložnosti, ki jih v naš socialni in ekonomski prostor prinašajo vlaganja v zeleni prehod naše družbe.
  Gregor Benčina, predsednik skupine Slovenijales
 

Imate vprašanje?


Pošlji

 
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.