Kako Green Star podjetjem pomaga uvajati korake trajnostnega poslovanja?




22 / 10 / 2024
Svoje izkušnje so predstavili Miha Mermali, družba BTC, Marko Lukič, Lumar IG, Aleš Ugovšek, M Sora, Jasmina Šetinc Šebek, OTP banka in Klavdija Čeč iz Unicredit banke.

»V družbi BTC smo že tretjič zapored pristopili k pridobitvi certifikata Green Star, s katerim želimo ovrednotiti naša trenutna trajnostna prizadevanja, kje na trajnostni poti smo. Green Star je namreč zelo aplikativno orodje, s katerim na enem mestu zberemo relevantne podatke s področja okolja, zaposlenih, družbe in upravljanja, z namenom, da ocenimo lastna trajnostna prizadevanja ter izluščimo priložnosti za izboljšanje na poti zelene transformacije,« je povedal Miha Mermal, izvršni direktor za področje marketinga in trajnostnega razvoja v družbi BTC.

»V podjetju Lumar se letos že tretjič prijavljamo za prestižni certifikat Green Star. Prijava postaja del vsakoletne prakse v našem podjetju, saj nam omogoča natančno spremljanje naših prizadevanj in napredka pri podnebnem ukrepanju in uvajanju trajnostnih vidikov, hkrati pa nas spodbuja k nadaljnjemu razvoju in uvajanju trajnostnih rešitev v vse naše izdelke. S tem korakom želimo utrjevati svojo vlogo inovatorja in povezovalca na področju razvoja in gradnje energetsko učinkovitih hiš ter prispevati k zmanjšanju vpliva gradbene industrije na okolje. Vsakoletna obnova certifikata pomeni potrditev naše dolgoročne zavezanosti h trajnostnemu razvoju in dodatno krepi ugled podjetja na trgu, saj Green Star potrjuje celovito trajnostno delovanje podjetij,« je certificiranje opisal Marko Lukić, lastnik in direktor Lumar IG

»Green Star je naše orodje, metodologija, s katero vsako leto spremljamo napredek našega podjetja v smeri trajnostnega poslovanja. Začeli smo z majhnimi koraki in sledimo našim ciljem, ki smo si jih zastavili pred tremi leti,« pravi Aleš Ugovšek, direktor M Sora.

»V OTP banki smo trajnost postavili v središče našega delovanja in poslovanja, saj predstavlja temelj našega dolgoročnega uspeha. V skladu s pričakovanji ključnih deležnikov OTP banke smo zavezani odgovornemu poslovanju, ki dosledno upošteva načela trajnostnega razvoja. To zavezo jemljemo zelo resno in jo vključujemo v  poslovne odločitve. Certifikacija Green Star, h kateri pristopamo že tretje leto zapored, predstavlja pomemben korak pri potrjevanju naše predanosti trajnosti. Na tak način si zagotavljamo neodvisno in strokovno oceno našega napredka ter potrditev, da sledimo najboljšim praksam na področju trajnostnega razvoja,« je pogled banke OTP predstavila Jasmina Šetinc Šebek,

»UniCredit Banka Slovenija d.d. se je odločila že drugič zapored za pridobitev certifikata Green Star, saj se zaveda pomena trajnostnega razvoja in odgovornega poslovanja. Zeleni certifikat potrjuje našo predanost zmanjševanju vplivov na okolje, prispevanju k družbi ter spodbujanju trajnostnih praks v bančnem sektorju. Zavzeto si prizadevamo za nenehno izboljševanje našega vpliva in z veliko zagnanostjo zbiramo CER zvezdice,« je zaključila ESG specialistka na Unicredit banki, Klavdija Čeč.
VSE NOVICE
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.