Kako trajnost poveča vrednost vašega podjetja – pogled skozi prizmo svetovno priznanih strokovnjakov




Kristalna palača, Ljubljana

04.09.2024
Zeleni zajtrk
Trajnost je lahko dober, rastoč in dobičkonosen posel.  Še posebej, ko razumevanje trajnostnega poslovanja presega ozke meje kljukanja zahtev trajnostnega poročanja.

S svetovnimi strokovnjaki, ki se nam bodo pridružili v živo na zelenem zajtrku v Ljubljani, bomo spoznali in podrobneje preučili:
  1. kako se trajnostno preoblikujejo različni poslovni sektorji,
  2. kateri trajnostni poslovni modeli so najuspešnejši,
  3. kako ESG aktivnosti vplivajo na vrednotenje podjetja,
  4. kako trajnost poveča vrednost vašega podjetja.
Trajnost je v zadnjih letih postala osrednja tema v gospodarstvu. Podjetja za trajnostno poslovanje namenjajo vse več naložb, trajnost vpliva na odnose z deležniki in je postala redna vsebina razprav v upravnih odborih. Kljub temu mnogim podjetjem še vedno predstavlja izziv, kako zgraditi uspešen trajnostni poslovni model.

Z nami bodo:
  1. Alain Mulder, generalni direktor za Evropo, Institute of Management Accountants,
  2. Ong Boon Hwee, nekdanji direktor Temasek Holdings,
  3. Steven Mynt, gostujoči profesor University of Surrey v Angliji.
Za uspešno poslovanje v prihodnosti bo potrebno trajnost vključiti v vse vidike poslovanja, v vsako funkcijo in na vsaki ravni. To bo bistveni del zaščite vrednosti in spodbujanja rasti v prihodnjih desetletjih. Podjetja, ki trajnosti ne bodo obvladala v tem desetletju tako z vidika odnosa do okolja, ljudi in etike, v prihodnjih desetletjih morda ne bodo več konkurenčna.

Prva odgovornost strokovnjakov za trajnost v podjetjih je, da postanejo »večjezični«. To pomeni, da morajo znati govoriti funkcionalni jezik svojih izvršnih direktorjev, finančnih direktorjev, tehničnih direktorjev in drugih vodilnih v podjetju. Samo tako bodo trajnostne aktivnosti in vlaganja, uspešno povezali z uveljavljenimi poslovnimi merili uspešnosti kot so npr. EBITDA, pozicioniranje napram konkurenci ali vrednost podjetja.

Prihodnost je jasna. Vsaka uprava, izvršni direktor in vodja bo imel neko komponento trajnosti v svoji vlogi. Zato moramo hkrati premostiti jezikovno vrzel med strokovnjaki za trajnost in poslovnimi voditelji ter omogočiti skupno razumevanje priložnosti, povezanih s trajnostjo. 

Predstavitev govorcev:
 
Alain Mulder je generalni direktor za Evropo in Srednjo Azijo pri IMA® (Institute of Management Accountants – Inštitut za poslovne računovodje), globalni strokovni organizaciji za finančne in poslovne strokovnjake. S svojim bogatim znanjem s področij financ, poslovnega razvoja, marketinga in komunikacij vodi pobude za izboljšanje korporativnega izobraževanja in nadgradnjo finančnih ekip v velikih organizacijah. Institute of Management Accountants globalno vključuje preko 140.000 strokovnjakov s področja financ in poslovodenja. Institut se osredotoča na opolnomočenje in povezovanje poslovnih strokovnjakov, zagovarjanje najvišjih etičnih in najboljših poslovnih praks na področju vodstvenega računovodstva in financ.

Ong Boon Hwee ima v svoji raznoliki poklicni karieri bogate delovne izkušnje v državni upravi in v komercialnem sektorju, danes je svetovalec vodstvom mednarodnih podjetij. Med različnimi funkcijami je bil COO družbe Singapore Power, kjer je nadzoroval poslovanje in vodil azijsko svetovalno enoto, prav tako je bil Managing Director za strateške odnose pri družbi Temasek Holdings in v CEO Temasek Management Services, kjer je upravljal hčerinske družbe. Tamasek holding je singapurski državni sklad, ki upravlja preko 350 MRD EUR premoženja. Njihovo delovanje temelji na namenu delati dobro in delati prav, da lahko vsaka generacija uspeva.

Steven Mynt je gostujoči profesor na Univerzi v Surreyju v Angliji. Je tudi svetovalec in neizvršni direktor več hitro rastočih zdravstvenih podjetij. Med njegova strokovna področja sodijo medicina, znanost, poslovanje, mentorstvo, naložbe in etika. University of Surrey je med najbolj priznanimi univerzami v UK, ki se ponaša z ambicioznostjo, da trajnost vključuje v vsa svoja strokovna področja, raziskave in kurikulume.

Program

09:00
Uvodni nagovor

Saša Bavec, predsednik CER
09:05
Vrednotenje podjetja skozi ESG kriterije

Alain Mulder, generalni direktor za Evropo, Institute of Management Accountants
09:30
Odgovorno ustvarjanje dodane vrednosti

Ong Boon Hwee, nekdanji direktor Temasek Holdings
09:55
Preoblikovanje sektorjev skozi prizmo trajnostnega poslovanja

Steven Mynt, gostujoči profesor University of Surrey, UK
10:20 Razprava s predavatelji in udeleženci zajtrka




PRIJAVA
 
 

Kotizacija

Za člane CER je udeležba brezplačna, z obvezno prijavo.

Kotizacija za nečlane je 50 EUR + ddv. Prijava na dogodek je obvezna.  Kotizacijo prijavitelj poravna na podlagi izdanega predračuna, 3 dni pred dogodkom.

Odpoved udeležbe je možna 48 ur pred predvidenim dogodkom. V primeru neudeležbe brez odpovedi, se vsakemu prijavljenemu zaračuna 100 EUR + ddv. 
 
S prijavo se strinjate s splošnimi pogoji uporabe in namenom uporabe podatkov. Dogodek bo fotografiran. Podatke bomo uporabili za vodenje baze registriranih udeležencev ter obveščanje o vsebinah vezanih na dogodek.

Prijavni obrazec

zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.