Razstava Desire: gibanje za pozitivne urbane spremembe
Info točka MOL, Pogačarjev trg 3

22.05.2024
Desire
S ponosom vas vabimo na otvoritev razstave evropskega projekta Desire, ki prinaša inovativne pristope k oblikovanju trajnostnih, privlačnih in vključujočih urbanih prostorov. 

Otvoritev razstave bo v sredo, 22. 5. 2024 ob 16.00 v prostorih informacijske točke Ljubljana na poti do ogljične nevtralnosti, v stavbi Kresije na Pogačarjevem trgu 3. Razstava bo na voljo do vključno 10. 6. 2024.
 
Desire je eden od petih evropskih projektov, ki jih je Evropska komisija imenovala za demonstracijske projekte v okviru EU pobude Novi evropski Bauhaus. Projekt Desire, ki poteka med leti 2022 in 2024,  je plod sodelovanja in znanja 24 partnerjev iz petih držav, ki eksperimentirajo na osmih urbanih področjih v Evropi. Slovenska partnerja v projektu DESIRE sta družba BTC in CER Partnerstvo za trajnostno gospodarstvo.

Desire ustvarja gibanje, ki bo postavilo nove standarde in razvilo metode, kako naj Evropa na osnovi ciljev Zelenega dogovora preoblikuje obstoječe urbane prostore in s spoštovanjem do planeta ter različnih načinov življenja ljudi ustvarja kakovostne soseske, urbanistični razvoj, prenovo in gradnjo. 

Več o projektu: www.irresistiblecircularsociety.eu 
 

Program

16:00 Razstavo bodo otvorili:
•    Ana Struna Bregar, izvršna direktorica CER 
•    Jerneja Jug Jerše, vodja predstavništva EU komisija 
•    Damjan Kralj, glavni izvršni direktor BTC
•    Zoran Janković, župan MOL

Glasbena točka, Isabella Valenčić
 


zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.