8 razlogov za uporabo strateškega orodja Green Star




20 / 08 / 2024
Green Star
Ne glede na to, ali ste šele na začetku uvajanja zelenih praks ali že leta poslujete trajnostno  dejstvo je, da zeleni prehod podjetij zaradi evropskih regulativ postaja vse bolj kompleksen.

To dela trajnostno poslovanje tudi vse bolj zahtevno, zato podjetja iščejo načine, kako izboljšati razumevanje in olajšati implementacijo trajnostnih praks. V pomoč so jim lahko strokovnjaki s področja trajnosti, specializirana gradiva ali pa strokovno oblikovana orodja, kot je Green Star, ki olajša proces razumevanja novih zahtev poročanja, podjetje vodi v procesu merjenja in postavljanja ciljev ter pospeši uvajanje konkretnih ukrepov.

8 razlogov za uporabo Green Star orodja:
 
1. Pripravi vas na prihajajoče regulative: Green Star vam pomaga razumeti, kaj vse zajema trajnostno poslovanje. V celoti vas seznani z najnovejšimi ESRS standardi trajnostnega poročanja in pripravi na prihajajoče zakonodajne zahteve, kar zmanjša potrebo po kasnejših prilagoditvah in stroških.

2. Služi kot dokazilo za trajnostne zahteve kupcev in poslovnih partnerjev: Številna podjetja doma in v tujini pričakujejo ali celo zahtevajo, da njihovi dobavitelji in poslovni partnerji poslujejo odgovorno do okolja in družbe. Neodvisni certifikati služijo kot potrdilo za trajnostna prizadevanja in dokazujejo transparentnost podatkov, merljiv napredek ter jasne trajnostne cilje.

3. Poveča vašo konkurenčno prednost: Green Star certifikat vas izpostavi kot podjetje, ki aktivno vlaga v trajnostno poslovanje. Prinaša priznanje za vaše dosežke in prizadevanja ter vam pomaga izstopati med konkurenco.

4. Zmanjša poslovna tveganja in izboljša vaš ugled: Z metodologijo Green Star podjetje aktivno zmanjšuje svoja okoljska in podnebna tveganja. To ne le prispeva k boljšemu poslovanju temveč tudi izboljšuje ugled podjetja pri strankah, investitorjih in drugih deležnikih.

5. Optimizira poslovanje in vam omogoči prihranke: Proces certificiranja pomaga optimizirati poslovne procese z vidika energetske učinkovitosti, ravnanja z odpadki in trajnostne rabe virov. To vodi do nižjih stroškov poslovanja in večje učinkovitosti, kar prispeva k boljšim finančnim rezultatom.

6. Pomaga privabiti investitorje in omogoči lažji dostop do financiranja: Podjetja s trajnostnim certifikatom imajo večje možnosti za pridobitev investicij in financiranja, saj se investitorji vse bolj usmerjajo k ESG (okoljski, družbeni in upravljavski) načelom.

7. Olajša vam pritegniti in zadržati talente: Vedno večji odstotek delovne sile daje prednost podjetjem, ki se zavzemajo za trajnost in družbeno odgovornost. S certifikatom boste lažje privabili in zadržali najboljše talente.

8. Omogoči krepitev odnosov z deležniki: Certifikat Green Star podjetju omogoča boljše odnose z lokalno skupnostjo, strankami, dobavitelji in drugimi deležniki, saj vas ti vidijo kot zgled trajnostnega poslovanja.
 

Green Star certifikat je več kot potrdilo – je strateško orodje za aktivno vključevanje v zeleno preobrazbo. Podjetjem omogoča, da postanejo vidni akter na področju trajnostnega razvoja, hkrati pa prinaša številne neizpodbitne poslovne prednosti. 

Začetnikom olajša razumevanje kompleksne tematike in podjetjem omogoči, da ustvarijo temeljno ogrodje za merjenje podatkov, pričnejo celostno obravnavati trajnost in dobijo konkretne usmeritve za strateško načrtovanje. 

Naprednejšim podjetjem orodje zagotovi transparenten in neodvisen vir poročanja, seznani jih z najnovejšimi ESRS standardi trajnostnega poročanja ter omogoči zbiranje podatkov na enem mestu, vključujoč z vsakoletnim grafičnim pregledom napredka.  


Če bi želeli pridobiti več informacij, nas lahko kontaktirate na info@cerslo.si ali obiščite spletno stran Green Star.
VSE NOVICE
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.