Gradimo zeleno skupnost

Verjamemo v moč povezovanja, izmenjavo znanja in sodelovanja. Združujemo  več kot sto organizacij, od korporacij do malih podjetij in neprofitnih organizacij.    


 

Povežemo vas s pravimi partnerji in pravimi projekti


Spodbujamo partnerstva in povezave med organizacijami v naši mreži, z namenom pospeševanja trajnostne dobavne verige. Delimo dobre prakse in rešitve, saj verjamemo v moč povezav in odprto inoviranje.


NAŠI ČLANI
 

Srečujemo se na ekskluzivnih dogodkih za člane

Dogodke, ki so namenjeni članom in mednarodne delegacije vidimo kot naš prispevek k oblikovanju novega, inovativnega, zelenega gospodarskega ekosistema. Verjamemo, da je ključ do bolj zelene prihodnosti v izmenjavi izkušenj, povezovanju in iskanju novih idej in rešitev. Za naše člane organiziramo različne strokovne dogodke, neformalna druženja in strokovne delegacije v tujino, kjer se tkejo nova poznanstva in odpirajo nove poslovne priložnosti.

Mnenja naših članov,
s katerimi skupaj pišemo zelene zgodbe

 • Defosilizacijo gospodarstva, energetsko učinkovitost in s tem prehod na obnovljive vire energije bomo dosegli le s povezovanjem, sodelovanjem in trdnimi partnerstvi. Prav CER predstavlja odlično platformo, kjer se srečujemo podjetja iz različnih sektorjev, združujemo znanje in izkušnje ter tako razvijamo trajnostne poslovne modele. NLB banka odločno podpira trajnostni razvoj in bo kot prva finančna institucija članica CER z njim še naprej sodelovala pri tlakovanju prave poti v prihodnost..
  Andrej Lasič, Pomočnik uprave za korporativno in investicijsko bančništvo, NLB
 • CER je združenje odličnosti slovenskih podjetij, ki največ vlagajo v trajnostni razvoj in zeleni prehod. CER svojim članom omogoča, da z enotnim glasom nastopamo v odnosu do odločevalcev v iskanju najboljših rešitev in politik, ki bodo Slovenijo pripeljale ob bok najbolj ozaveščenim in najnaprednejšim državam na področju boja proti podnebnim spremembam in krožnega gospodarstva.
  Bojan Stojanović, Vodja Eu projektov, Petrol
 • CER je brez dvoma postal osrednje gonilo zelenega prehoda v Sloveniji. Združuje najnaprednejši del slovenskega gospodarstva z raziskovalno in akademsko sfero. Znanje in praktične izkušnje njegovih članov in strokovne ekipe mu omogočajo, da je kompetenten sogovornik odločevalcem na državnem in na lokalnih nivojih ter da odpira trenutno najbolj relevantne družbene teme. Prav zaradi zelo aktivne vloge CER-a me ne skrbi za zeleno prihodnost slovenske družbe, čeprav izzivov zagotovo ne manjka.
  Slavko Ažman, vodja oddelka poslovnega upravljanja, Porsche Slovenija
 • CER se je v letih svojega obstoja resnično postavil kot svetilnik energetske učinkovitosti in v zadnjem času tudi kot zagovornik celovitega pristopa k trajnosti. S svojim delovanjem v pozitivnem smislu vpliva na aktivnosti in obnašanje zakonodajalcev, politike, podjetij ter končnih uporabnikov.
  Saša Bavec, direktor oddelka za sisteme in direktor trženja skupine Knauf Insulation
 • Družba ELES ima do leta 2050 določeno trajnostno strategijo, s pomočjo katere uravnotežimo cilje razvoja ključnih kapitalov družbe tako, da bo družba ustrezno usposobljena za odzive na spremembe v družbenem, poslovnem in naravnem okolju. CER partnerstvo za trajnostno gospodarstvo vidimo kot orača ledine v spodbujanju inovativnega ter podnebno nevtralnega krožnega gospodarstva, promotorja zelenih tehnologij v Sloveniji in širše, zato se je družba ELES pred leti odločila za aktivno članstvo v CER.
  Dr. Jana Babnik Gomišček, koordinator direktorja družbe za IT in TK, Eles
 • Kot družba smo pred številnimi okolijskimi in trajnostnimi izzivi. Le ustrezno povezani in z močnim glasom jih bomo lahko uspešno nagovarjali in prispevali k aktivnim spremembam. In tukaj je CER edino združenje, ki pokriva cel spekter dejavnosti, zato se učinki ne zgolj seštevajo, ampak množijo. Je enkraten, unikaten in z izjemnimi učinki.
  Marko Lukić, direktor in lastnik, Lumar IG
 • V CER s partnerji nenehno iščemo in razvijamo nove rešitve na področju trajnostnega razvoja ter spodbujamo in promoviramo dobre trajnostne prakse, ki prispevajo k zniževanju ogljičnega odtisa in boljši prihodnosti za okolje. Članstvo v CER vidimo kot izjemno priložnost za izmenjavo izkušenj, novih znanj ter inovativnih pristopov z namenom prepoznavanja novih priložnosti v smeri trajnostne prihodnosti.
  Mag. Miha Mermal, izvršni direktor za marketing in trajnostni razvoj, BTC
 • Na osnovi prehojene več kot 10-letne poti CER Partnerstvo kot gospodarsko združenje predstavlja prvega in največjega zagovornika in promotorja zelenega gospodarstva ter priložnosti, ki jih v naš socialni in ekonomski prostor prinašajo vlaganja v zeleni prehod naše družbe.
  Gregor Benčina, predsednik skupine Slovenijales 
 

Ne zamudite naših dogodkov! 
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.