Kaj naredi digitalno preobrazbo zeleno? Oblačna tehnologija




28 / 06 / 2024
Zelene rešitve
Oblačna tehnologija se usklajuje z globalnimi cilji trajnosti, saj ponuja prilagodljivo, učinkovito in okolju prijazno alternativo tradicionalnim IT infrastrukturam. Podjetje Mainstream, kot vodilni ponudnik oblačnih rešitev in storitev v Jugovzhodni Evropi, podpira podjetja na njihovi poti v oblak in zagotavljajo, da ta tehnologija postane bistvena komponenta njihove poslovne strategije.

Ko podjetja razmišljajo o digitalni preobrazbi, se osredotočajo predvsem na operativno odličnost in ohranjanje konkurenčne prednosti. Okoljske koristi oblačne tehnologije so pogosto spregledane, čeprav je trajnost zelo pomemben vidik sprejemanja oblačne tehnologije.

Oblak igra ključno vlogo pri spodbujanju trajnosti in zmanjševanju ogljičnega odtisa podjetij. S prehodom IT infrastrukture v oblak lahko podjetja znatno zmanjšajo porabo energije in emisije toplogrednih plinov. Tukaj so načini, kako oblačna tehnologija podpira zeleno preobrazbo:

1. Energetska učinkovitost: Podatkovni centri v oblaku ponavadi uporabljajo napredne sisteme hlajenja in energetsko učinkovito strojno opremo, kar optimizira porabo energije v primerjavi s tradicionalnimi lokalnimi strežniki. Ti centri so zasnovani za delovanje z največjo učinkovitostjo, pogosto vključujejo obnovljive vire energije (kot je veter), da še dodatno zmanjšajo svoj okoljski vpliv.

2. Skalabilnost in optimizacija virov: Virtualizacija in učinkovita alokacija virov v oblačnih okoljih vodi do boljše izrabe, zmanjšuje odpadke in potrebo po presežni fizični strojni opremi. To pomeni, da je potrebnih manj strežnikov za izvajanje enakih nalog, kar zmanjšuje energijske izgube in optimizira operativno učinkovitost.

3. Zmanjšanje e-odpadkov: Z zmanjšanjem potrebe po fizičnih strežnikih in drugi strojni opremi pomaga oblačno računalništvo zmanjšati elektronske odpadke, kar prispeva k čistejšemu okolju. Podjetja ne potrebujejo več redno posodabljati in odlagati zastarele strojne opreme, kar zmanjšuje količino e-odpadkov.

4. Obnovitev po katastrofi in poslovna kontinuiteta: Zanesljive rešitve za obnovitev po katastrofi in poslovno kontinuiteto, ki jih ponuja oblak, niso le stroškovno učinkovite, temveč tudi okolju prijazne. Z zmanjšanjem potrebe po podvojeni fizični infrastrukturi oblačna obnovitev po katastrofi zmanjšuje porabo virov in energijo.

5. Omogočanje dela na daljavo: Oblačne rešitve podpirajo delo na daljavo, kar zmanjšuje potrebo po vožnji na delo in fizičnih pisarniških prostorih, s tem pa zmanjšuje skupne emisije ogljika.

 
VSE NOVICE
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.