Portfelj okolju prijaznih storitev mobilnosti, Nomago




16 / 09 / 2024
Zelene rešitve; Trajnostna mobilnost
V Nomagu že v osnovi delujejo trajnostno, saj so prisotni v panogi, ki lahko pomembno prispeva k zmanjšanju ogljičnega odtisa.

Njihova prizadevanja so usmerjena v promocijo in izvajanje javnih prevozov, pri čemer so pobudniki iniciative 50:1, vpeti pa so tudi v sistem intergiranega javnega potniškega prometa (IJPP), ki omogoča uporabo javnega prevoza z enotno vozovnico, ne glede na vrsto in izvajalca prevoza. Skladno z vizijo postati največji regijski ponudnik celovitih rešitev na področju trajnostne mobilnosti so aktivni na področju charterskih in shuttle prevozov. Pri tem si prizadevajo za vzpostavitev okolju prijaznih prevozov v podporo turistom, domačinom, turističnih destinacijam in ponudnikom, svoj vozni park pa redno vzdržujejo in nadgrajujejo z vozili najstrožjih emisijskih standardov. Aktivno si prizadevajo tudi za razvijanje področja mikromobilnosti, na katerem so že prisotni s sistemom izposoje električnih in navadnih koles Nomago Bikes.

Nomago z različnimi oblikami trajnostne mobilnosti podpira transformacijo podjetij, ki želijo znižati svoj ogljični odtis, pri čemer so jim na voljo naslednje možnosti:
  • Podjetja lahko za obisk zasebnih ali poslovnih dogodkov najamejo prevoz po meri, ne glede na velikost ali zahteve skupine. Vsi prevozi so trajnostni, saj vsa vozila ustrezajo strogim okoljskim in varnostnim standardom, pri čemer se na večini vozil uporablja napredne telematske rešitve z dodatno vgrajenimi senzorji za optimizacijo poti, varčnejšo vožnjo z manj izpusti in večjo varnost ter prijetnejšo vožnjo potnikov.
  • Podjetja lahko svojim poslovnim partnerjem ali strankam ponudijo prevoz do letališča, pri čemer Nomago prevzame celotno logistiko in izvedbo storitve. Shuttle prevozi so namenjeni predvsem ponudnikom nastanitev za njihove goste, ponudnikom turističnih aranžmajev za njihove stranke, organizatorjem dogodkov za njihove udeležence ali podjetjem, ki v večjem obsegu potrebujejo storitve prevoza na in z letališča za zaposlene ali poslovne partnerje. 
  • Partnerjem omogočajo dostopnost do storitve Nomago Bikes za zaposlene in stranke s 24/7 podporo, enostavno in sodobno uporabniško izkušnjo ter zanesljivo ekipo za vzdrževanje. Ena od opcij je BUSINESSbike, ki omogoča potovanje v ali iz službe z možnostjo nakupa ali sofinanciranja letne naročnine za zaposlene. Na tak način podjetja podprejo trajnostno mobilnost in učinkovito potovanje znotraj mestnih jeder, zaposlene pa spodbudijo h gibanju. K učinkovitosti storitve prispeva razvejanost mreže postaj in koles, ki jo stalno širijo – trenutno so z več kot 700 kolesi prisotni v 17 občinah po Sloveniji. Poleg tega Nomago pripravlja mesečna in letna poročila o uporabi sistema, ki temeljijo na konkretnih podatkih in metrikah o trajnostnem ravnanju zaposlenih in strank. Ta poročila podjetja lahko vključijo v svoje ESG spremljanje in poročanje v skladu z evropskimi standardi trajnostnega poročanja.

Povezava do zelene rešitve

E-naslov za kontakt
 
VSE NOVICE
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.