Prevoz od vrat do vrat, ToyotaGO




16 / 09 / 2024
Zelene rešitve; Trajnostna mobilnost
Storitev ToyotaGO na enostaven in učinkovit način naslavlja problematiko razpršene poselitve, mobilnostne revščine in mobilnosti prvega oziroma zadnjega kilometra, s katero se soočajo številne slovenske občine.

Storitev posameznikom v podeželskih okoljih zagotavlja prevoz od vrat do vrat. Ko uporabnik potrebuje prevoz, preko aplikacije ToyotaGO določi uro in kraj, kjer ga vozilo počaka. ToyotaGO omogoča tudi vzpostavitev linijskih prevozov, ki delujejo po principu povpraševanja in realnih potreb. S tem načinom vozila ne vozijo prazna, poleg tega pa se zaradi rezervacijskega systema ne more zgoditi, da bi bilo vozilo prepolno. Skladno s povpraševanjem lahko izvajalec zagotovi primernejše manjše ali večje vozilo. Glavna ciljna skupina uporabnikov so otroci in mladostniki oziroma njihovi starši, ki so s tem razbremenjeni prevozov otrok na interesne dejavnosti ter starejši brez lastnega prevoza, ki imajo s ToyotaGO možnost ponovne vključitve v družbo.

Prednosti vzpostavitve sistema ToyotaGO:
  • nižji obratovalni stroški kot sistem javnega prevoza,
  • zmanjšanje števila vozil in večja pretočnost cest,
  • manjša potreba po parkirnih mestih,
  • socialni vidik, druženje in medsebojna komunikacija,
  • oživljanje slovenskega podeželja,
  • višja kvaliteta življenja prebivalcev,
  • manjše onesnaženje zraka,
  • spodbujanje lokalnega gospodarstva (lokalni prevozniki).

Prihodnost prinaša številne nove oblike osebnega prevoza, ki ponujajo visoko stopnjo povezljivosti in združevanja. ToyotaGO vsebuje rešitve, ki ne bodo pozabile na nikogar, predvsem pa se bo nanje mogoče zanesti v vsakem trenutku. Vse storitve bodo ponujale visoko stopnjo prilagodljivosti – na osebni ravni in ravni različnih demografskih značilnosti posameznih trgov.

 
Povezava do zelene rešitve

E-naslov za kontakt


 
VSE NOVICE
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.