DESIRE - gibanje za trajnostne spremembe




12 / 09 / 2024
Desire
V septembru je v Copenhagnu potekalo zaključno srečanje partnerjev EU projekta DESIRE. 
Ponosni smo, da je projekt Desire eden izmed petih demonstracijskih projektov v okviru iniciative EU komisije - Novi evropski Bauhaus, dosegel pomemben mejnik s sodelovanjem 23 partnerjev iz 5 držav.

Po dveh letih intenzivnega sodelovanja med akademskimi, poslovnimi, strokovnimi in umetniškimi partnerji lahko potrdimo, da smo ustvarili gibanje, ki prekinja linearni pristop delovanja in tradicionalne načine razmišljanja, sodelovanja ter delovanja. 

V celotnem projektu smo si prizadevali za oblikovanje rešitev, ki niso le nujne, temveč tudi privlačne in ambiciozne, saj želimo, da zeleni prehod ne pomeni žrtvovanja, temveč priložnost za ustvarjanje boljše prihodnosti.

Projekt DESIRE naslavlja ključne izzive današnjega časa preobremenjenost planeta, degradacijo okolja in družbeno neenakost ter ponuja rešitve za trajnostni razvoj mest. 

Hkrati poudarja potrebo po sodelovanju različnih deležnikov ter novih partnerstvih za oblikovanje trajnostnih rešitev v skladu z zelenimi cilji EU, kar bo omogočilo bolj okolju prijazna, vključujoča in tehnološko napredna mesta.

Projekt že spreminja naš pristop delovanja. Prav tako nas veseli, da prinaša spremembe tudi pri oblikovanju vizije BTC, ene izmed osmih lokacij, na kateri smo partnerji eksperimentirali z novimi metodami in orodji. 

Z veseljem nadaljujemo to pot, ki povezuje različne sektorje, partnerje in generacije v prizadevanjih za trajnostno prihodnost.

Več o projektu

 
VSE NOVICE
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.