Ste pripravljeni na novo metodologijo obračunavanja omrežnine?




21 / 05 / 2024
Zelene rešitve
S 1. julijem 2024 stopa v veljavo nova metodologija obračunavanja omrežnine. Ta naj bi spodbudila odjemalce k učinkovitejši rabi omrežja in zagotovila sredstva za njegovo okrepitev. Spremembe bodo vplivale na vse uporabnike omrežja, a dobro poznavanje novosti omogoča izognitev nepredvidenim stroškom.

Nekatera podjetja so že pričela z vgrajevanjem naprav za zmanjševanje koničnih obremenitev. Vendar je dobro vedeti, da lahko prve korake k zmanjšanju stroškov podjetje naredi brez dragih investicij, in sicer tako, da se seznani z naravo svojega odjema.

V sklopu novosti se spreminja tudi način določanja obračunske moči, ki ne bo več določena na podlagi meritev, ampak bo sestavljena iz dogovorjene in presežne obračunske moči. S skrbno določitvijo dogovorjene obračunske moči lahko podjetja poskrbijo, da obračunska moč odražala dejanske potrebe po moči. Za vse, ki bi pri tem potrebovali pomoč, Kolektor sETup nudi brezplačno analizo potenciala za prilagajanje dogovorjenih obračunskih moči.

Do 30. junija 2024 lahko vsa zainteresirana podjetja posredujte seznam vaših merilnih mest in veljaven Moj elektro Žeton za storitev ali izpolnjeno Pooblastilo za posredovanje merilnih podatkov, na katerega kot pooblaščenca navedete: Kolektor sETup d.o.o., Rovšnikova ulica 7, 1210 Ljubljana-Šentvid, DŠ: 32379064, MŠ: 8799652000. Žeton ali izpolnjneno pooblastilo posredujte na setup@kolektor.com.

Na podlagi podatkov bodo pripravili oceno stroška omrežnine po novem sistemu in izračun, za koliko je mogoče strošek zmanjšati z aktivnim določanjem obračunske moči na mesečnem ali letnem nivoju. Analiza je opravljena brez kakršnegakoli vpliva na delovni proces podjetja.

VSE NOVICE
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.