CER oddal pripombe na spremembe Zakona o gospodarskih družbah glede poročanja o trajnostnosti




09 / 11 / 2023
V četrtek, 2. novembra, je CER Partnerstvo za trajnostno gospodarstvo oddalo Ministrstvu za gospodarstvo, šport in turizem predloge na spremembe Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1M) glede poročanja o trajnostnosti.
CER je podal sedem predlogov, ki so jih člani oblikovali na delovnih sestankih. Predlogi se nanašajo na spremembe 12., 13. in 29. člena, tako da vsebino ali člene dopolnjujejo, natančneje definirajo in predlagajo ustreznejšo terminologijo. 

Predlog sprememb ZGD-1M posodoblja obstoječa pravila glede nefinančnega poročanja, tako širi krog zavezancev za poročanje, obseg in vsebine informacij, o katerih se bo moralo poročati in vpeljuje večji nadzor nad vsebino poročanja s strani revizorjev. S tem se v slovenski pravni red prenaša tri direktive Evropskega parlamenta in Sveta, katerih cilj je nadomestiti izjavo o nefinančnem poslovanju s poročilom o trajnostnosti, pridobiti širšo sliko, kako gospodarske družbe vključujejo trajnost v svojo dejavnost in izboljšati primerljivost informacij različnih gospodarskih subjektov z elektronskimi oblikami poročil in enotnimi standardi.
VSE NOVICE
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.