Hackathon DESIRE – Sooblikuj prihodnost BTC City-ja in osvoji eno od bogatih nagrad




19 / 01 / 2024
Desire
CER Partnerstvo za trajnostno gospodarstvo v soorganizaciji z BTC City Ljubljana v sklopu mednarodnega projekta DESIRE organizira hekaton, ki bo potekal 22. in 23. februarja 2024 v Ljubljani.

Dogodek bo v ospredje postavil izziv oblikovanja skupne trajnostne vizije BTC City za leto 2050 in udeležence spodbudil k ustvarjanju celovite vizije grajenega in odprtega prostora, ki presega obstoječe prostorske ureditve in vključuje inovativne storitve, zasnovane na trajnostnih načelih. Na tekmovanje v razvijanju idej so vabljeni mladi od 16. do 30. leta starosti, najboljše rešitve pa bodo nagrajene z denarnimi nagradami v skupni vrednosti 7.500,00 evrov.

BTC City Ljubljana je eno največjih poslovnih, nakupovalnih, zabaviščnih, rekreativnih, kulturnih in inovacijskih središč v Evropi in beleži več kot 21 milijonov obiskov letno. Urbano središče BTC se že danes sooča z vplivi podnebnih sprememb, strožjo evropsko okoljsko regulativo, trajnostnimi pričakovanji in zahtevami partnerjev ter družbe. Pritiski in zahteve se bodo v prihodnosti le še povečale, zato bosta organizatorja v sklopu projekta DESIRE – gibanja za nov in bolj trajnosten način življenja v mestih – iskala prodorne ideje in rešitve, ki  povezujejo umetnost, oblikovanje in arhitekturo s krožno in trajnostno družbo. 

Prijavite se čim prej, saj je število prijav omejeno! Prijave so odprte do vključno 19. februarja 2024 na spodnji povezavi.

Več informacij in prijava
 
VSE NOVICE
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.