Hackaton Desire: Oblikovanje trajnostne vizije BTC City 2050




Kristalna palača, BTC Ljubljana

22.02.2024
Desire
 
CER Partnerstvo za trajnostno gospodarstvo organizira Hackaton - dvodnevni dogodek, 22. in 23. februarja 2023, na katerem bodo študentje fakultet, dijaki in drugi trajnostni navdušenci ter inovativni posamezniki iskali inovacijske rešitve na področju grajenega in odprtega prostora BTC City v letu 2050, ki bo presegla zgolj prostorske ureditve in bo vključevala tudi inovativne storitve, zasnovane na trajnostnih načelih

S trajnostjo kot ključim vodilom prihodnosti, se odpirajo vrata inovacij, ki bodo oblikovale naš bivanjski prostor. Trajnostni urbani prostori in storitve niso zgolj trend, ampak nujnost v soočanju s podnebnimi spremembami, ohranjanju našega planeta za prihodnje generacije in oblikovanju vključujoče družbe.

Prihodnost urbanih prostorov bo temeljila na načelih odgovornosti do okolja, z vključevanjem obnovljivih virov, energetske učinkovitosti, trajnostne mobilnosti, krožnega gospodarstva ter biodiverzitete. Poleg tega bo v ospredju socialna vključenost, saj bodo urbana središča zasnovana za trajnostno in vključujoče življenje vseh prebivalcev.

V dveh dneh intenzivnega dela, druženja in zabave bodo udeleženci ekipno razvijali inovativne rešitve s področja vizije grajenega in odprtega prostora, digitalne preobrazbe, povezovanja skupnosti in razvoja novih trajnostnih storitev. Ciljne vsebine lahko naslavljajo razvoj različnih storitev in orodij, ki bi optimizirale procese, omogočale nove poslovne modele, vključevale sodobne tehnologije, delitveno ekonomijo in trajnostne prakse.

Na dogodku bo sodelovalo do 30 izbranih posameznikov (združenih v ekipe). Izbranih bo do 10 ekip s štirimi do šestimi člani v ekipi. Prisotni bodo tudi domači in tuji mentorji, strokovnjaki iz različnih področij, ki bodo zagotavljali učinkovit okvir za razvoj prebojnih idej. Ob zaključku dogodka bodo ekipe svoje rešitve predstavile strokovni komisiji ter se potegovale za privlačne nagrade v skupni vrednosti 7.500€ bruto.


VEČ O DOGODKU IN PRIJAVA



Delavnica bo izvedena v sklopu projekta Desire, ki je eden od šestih projektov v okviru pobude Evropske komisije Novi evropski Bauhaus (NEB). Namen projekta Desire je oblikovati novo vizijo grajenega okolja z ustavrjanjem sprememb, ki se jim ni mogoče upreti, oziroma rešitve - sisteme, izdelke, storitve in izkušnje, ki bodo sami po sebi zagotavljali trajnostne odločitve v urbanih območjih. 


 
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.