Poziv podjetjem za podpis mednarodnega poziva EU k zmanjšanju emisij za vsaj 90 % do leta 2040




05 / 03 / 2024
Evropska komisija je predstavila oceno podnebnega cilja, ki vključuje zmanjšanje emisij toplogrednih plinov za 90 % do leta 2040 v primerjavi z ravnmi iz leta 1990. Ta trden cilj je nujen za reševanje podnebne krize in prinaša številne koristi, vključno z gospodarsko in konkurenčno prednostjo, povečano energetsko varnostjo ter odpornostjo na pretrese. 

Doseganje podnebnih ciljev do leta 2040 bo prineslo gospodarsko in družbeno preobrazbo, s potencialom za pospešitev prehoda na čisto energijo in trajnostni industrijski model.

University of Cambridge Institute for Sustainability Leadership in CLG Europe sta pripravila poziv za podpis podjetij, katerega namen je začeti dialog z zainteresiranimi stranmi pred nadaljnjimi koraki Evropske komisije in institucijami EU.

Trenutno potekajo politične razprave, ki bodo vplivale na prihodnje odločitve glede podnebnih ciljev, zato je ključnega pomena vključiti podjetja in vlagatelje v razpravo, preden bo naslednja Evropska komisija, ki bo mandat pričela konec leta 2024, izdala pravni predlog o cilju, ki bo najverjetneje leta nastopil leta 2025.

Obrazec za podpis podjetij >>

Rok za podpis: 19. marec 2024



 
VSE NOVICE
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.