Priprava trajnostnega poročila: Nuja ali priložnost?




Zoom

24.11.2023
Prenos znanja
Evropski standardi poročanja o trajnostnem poslovanju podjetij niso samo obveznost temveč tudi priložnost za podjetja, da preoblikujejo svoje poslovne strategije v bolj trajnostne. Število podjetij, ki bodo morala v svoja letna poročila vključiti tudi nefinančno poročanje, raste. CSRD direktivo morajo v lokalno zakonodajo prenesti države članice EU, in sicer do sredine 2024. Čas za priprave sicer še imamo, a kot je vedno pri takih spremembah: bolje se je začeti pripravljati prej kot prepozno.  

Podjetja bodo v trajnostnih poročilih morala razkriti, kako so odporna proti trajnostnim tveganjem, kje so njihove priložnosti, povezane s trajnostjo, načrte, kako nameravajo zagotoviti, da bosta njihov poslovni model in strategija združljiva s prehodom na trajnostno gospodarstvo in omejitvijo globalnega segrevanja na 1,5 stopinje Celzija v skladu s pariškim podnebnim sporazumom. 

Na spletnem dogodku bomo osvetlili najnovejše spremembe ESRS standardov, pomen dvojne bistvenosti, izzive, s katerimi se podjetja soočajo pri tej obveznosti, ter predstavili obstoječe in priporočene prakse. S posebnimi gosti iz podjetij bomo delili njihove praktične izkušnje pri pripravi trajnostnih poročil, razpravljali o izzivih, s katerimi so se srečevali, in podali priporočila vsem, ki se šele lotevajo te pomembne naloge.  

PRIJAVA NA DOGODEK
 

Program

10:00
Evropski standardi trajnostnega poročanja: Obveznosti in priložnosti podjetij 

Prof. Dr. Lela Mélon, Direktorica magistrskega študija evropskega in globalnega prava, Profesorica za področje trajnostnega razvoja v poslovnem pravu, Universitat Pompeu Fabra Barcelona 
10:20
Izkušnje in izzivi pri pripravi trajnostnega poročila

Pogovor s predstavniki podjetij: 

Aleš Ugovšek, vodja strategije, M Sora d.d.
Urška Butolen, vodja oddelka za korporativno trajnostno upravljanje, Hisense 
Alenka Ott Šaponia, vodja trajnostnega razvoja, Petrol d.o.o. 

 
11:00 Diskusija s člani


Kotizacija

Dogodek je namenjen članom CER, je brezplačen, z obvezno prijavo.

PRIJAVA NA DOGODEK
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.