Trimo: zgled trajnostne gradnje




19 / 12 / 2023
Zelene rešitve
V zadnjih šestdesetih letih se je Trimo uveljavil kot eno izmed vodilnih evropskih podjetij na področju proizvodov in rešitev za ovoj zgradb ter modularnih prostorskih rešitev. Trajnostni razvoj je zanje ključnega pomena in predstavlja enega od temeljev organizacijske kulture in poslanstva, veliko pa vlagajo tudi v razvoj novih trajnostnih izdelkov.

Zelena rešitev, ki pomeni prelomnico v gradbeni industriji
 
Trimova zelena rešitev, inovativni panel BASE, je rezultat večletnih raziskav in razvoja. Pomeni prelomnico v gradbeni industriji, saj odpira vrata povsem novemu načinu gradnje, in ponuja neomejene možnosti za ustvarjalno arhitekturno oblikovanje. Panel BASE z jedrom iz mineralne volne ne sledi le konvencionalnim standardom fasadnih panelov, temveč omogoča tudi uporabo samonosnega sistema BASE kot nosilne stene za namestitev poljubnih tipov prezračevanih fasad ter arhitekturnih dodatkov kot so les, visokotlačni laminat, dekorativne opečne plošče in druge možnosti, ki omogočajo unikatnost vsake fasade.

Arhitekturna kreativnost ter kakovostna in ekonomična gradnja
 
Od konkurenčnih rešitev se razlikuje po vsebnosti lažjih materialov in certificirani požarni odpornosti, kar je ključno za projektiranje in gradnjo sodobnih objektov s prezračevano fasado. Paneli BASE omogočajo skoraj neomejene arhitekturne in funkcionalne možnosti, kar daje popolno svobodo izvajalcu pri oblikovanju končnega ovoja zgradbe. Prefabricirani elementi, izdelani na avtomatizirani proizvodni liniji v nadzorovanem okolju, kljub prilagodljivosti omogočajo hitro, a hkrati visoko kakovostno gradnjo, ki je cenovno ugodnejša od tradicionalne masivne gradnje. 

Trajnostni zgled
 
Rešitev zagotavlja visoko kakovostno notranje okolje v stavbah na več načinov – material in kvalitetna gradnja zagotavljata izjemno toplotno izolativnost, kar posledično zmanjšuje rabo energije tako za ogrevanje kot hlajenje stavb. Panel BASE je narejen iz zdravju in okolju prijaznih materialov, dolga življenjska doba produktov zato pomeni dolgoročno manj vgrajenih materialov in s tem manjšo porabo osnovnih surovin. Modularni sistem omogoča v primerjavi s klasično gradnjo manj odpadkov med proizvodnjo in montažo ter vsebuje do 56 odstotkov recikliranega dela. Po koncu življenjske dobe se ga lahko reciklira praktično v celoti, vse do 99 odstotkov.

VEČ
VSE NOVICE
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.