V NEPN-u dodani ukrepi za spodbujanje dinamičnih skupinskih prevozov




09 / 01 / 2024
V dopolnjenem osnutku NEPN, ki je 15. decembra bil poslan na strokovno presojo Sektorja za okoljske presoje na Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo (MOPE), so bili dodani ukrepi za spodbujanje dinamičnih prevozov.

Po posvetu v dvorani državnega sveta, ki je potekal 13. novembra 2023, je CER pripravil zaključke in priporočila za posodobitev osnutka NEPN. Zaključki posveta so bili posredovani pristojni Komisiji Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj in Državnemu svetu.

Predstavitev dobrih praks za zmanjševanje emisij v različnih sektorjih in konstruktiven dialog s pripravljalci NEPN-a sta spodbudila, da so bili v osnutek NEPN-a, ki je bil objavljen devcembra 2023, umeščeni tudi različni predlogi za doseganje ciljev NEPN-a.

Pomemben ukrep, ki je bil dodan v tem strateškem dokumentu, so člani CER dosegli na področju javnega prometa, kjer je bil dodan povsem nov ukrep spodbujanja dinamičnih prevozov, ki ga bo v primeru odobritve izvajal MOPE in občine. Ukrep predvideva regulativo in finančne spodbude za izvajanje storitev dinamičnega skupinskega prevoza na klic, zlasti v podeželskih območjih in tam, kjer ni mogoče zagotavljati kakovostnega javnega potniškega prometa (JJP) oziroma za premostitev razdalj do JJP.


Več
VSE NOVICE
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.