Prihodnost bo zelena - ali pa prihodnosti ne bo




30 / 08 / 2023
Na letošnjem Blejskem strateškem forumu, ki je imel naslov "Solidarnost za globalno varnost" je direktorica CER Partnerstva, Ana Struna Bregar, vodila panelno razpravo na temo "Preobrazba kot priložnost". Panelisti, ki so prihajali iz različnih okolij in panog, so delili svoja spoznanja o tem, kako izkoriščajo moč preobrazbe za ustvarjanje priložnosti zase, za svoje organizacije in širšo skupnost.

Na panelu so sodelovali
Ekaterina Egorova, Chief Executive Officer & CSO, IKEA South East Europe  
Stjepan Orešković, President, IEDC Supervisory Board and Owner, M+ Group 
Fabris Peruško, Chief Executive Officer of Fortenova Group  
Janez Potočnik, Partner at SYSTEMIQ, Co-Chair of the International Resource Panel at United Nations Environment Programme, and Former Commissioner at EU
Iztok Seljak, Director, Hidria Holding, President of Managers associations  
Aurela Shtiza, Vice President A.SPIRE and Director at IMA-Europe   
Dirk Stenkamp, Chairman of the Executive Board, TÜV NORD 

Preobrazba kot priložnost

Sogovorniki so razpravljali  o transformaciji - naj bo tehnološka, družbena, osebna ali poslovna, da ni le faza ali ovira, ki jo je treba premagati. Je odlična priložnost za inovacije, rast in ponovno določanje našega delovanja.

Janez Potočnik, sopredsedujoči mednarodnemu panelu UN - International Resource Panel at United Nations Environment Programme in nekdanji EU komisar, je s svojim uvodnim predavanjem naredil izčrpen pregled zaskrbljujočega stanja glede delovanja naše družbe. Poudaril je, da poizkus ohranjanja sedanjega gospodarskega sistema in hkratno odpravljanje kronične trojne planetarne krize ni dosledno ter povzroča veliko zmede in lobiranja. V sklepni misli je zaključil "Prihodnost bo zelena - ali pa prihodnosti ne bo."

Sodelovanje in altruizem

Na panelu je bil večkrat poudarek na partnerstvih in sodelovanju, ki sta skupni temi različnim sektorjem. Stjepan Orešković, Predsednik, IEDC Supervisory Board and lastnik, M+ Group, pa je izpostavil vlogo altruizma. V svetu, ki prepogosto daje prednost dobičku in uspehu posameznika, je altruistična perspektiva skrbi za druge in planet nujna.

bledstrategicforum.org
Video posnetki s foruma
 
VSE NOVICE
zapri Na spletnih straneh cer-slo.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.
Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.